Nya tider!


Förutom
att jag under det senaste halvåret helt gratis och alldeles för enkelt fått en hel drös med extrakilon eller, sambokilon - som man tydligen får kalla det, förmodligen för att det på nått vis ska kännas lite bättre, eller lite mindre ångestfullt, vilket suger, och jag har alldeles för dålig karraktär just nu för att se och känna det där sköna med att röra på mig mycket och ofta... - så har jag annars haft rätt mycket lycka och tur med mig.
Då inte minst det nya förvärvet på Pilgatan. Nästa helg flyttar vi in offesiellt, då har vi nämligen en klart badrum och påkopplat vatten, vilket ska bli skönt. Den senaste veckan har vi tillbringat dagarna där utan vatten, vilket vi löst med dunkar och en skrinda som vi kört mellan Stuvaregatan och Pilgatan :) Och duschbiten löste vi på plats här och natten då vi blev väldigt sena och inte orkade åka hem-duscha-och lägga oss (Philip och jag) så, vi tog ett varsit badlakan och tvål och gick ut och tvättade oss i vår regntunna, vilken var full med regnvatten, gick hur bra som helst och var lätt värt det.
Hur som helst så har vi haft sån jäkla tur att i stort sätt allt flytit på jättebra och vi har haft sån jäkla tur med saker vi behövt köpa, endera har det varit att det vi tänkt köpa aka utgått och vi har haft sån tur att det precis räckt och då såkalrt också blivit ett bättre pris, eller så letade vi en svart handuksvärmare vilka såklart är myket dyrare än de i silver eller vitt, men nejdå, när vi kommer på bauhouse har de kampanj på EN handuksvärmare, en svart, precis i den stilen vi tänkt oss. Och den kommod som vi sedan länge bestämt oss för visade sig vara slut, eller, de hade visst en kvar enligt vad hon kunde se på datorn, jodå, helt riktigt, det fanns kvar en till oss, och 20% rabatt var det också fastän det inte stod... Och elektrikern kom dagen efter vi ringde honom, likaså rörmockaren... SÅ jäkla bra att ha kontakter snälla vänner.

Och idag beställde jag tvättmaskin och torktumlare, svart, jättefina, i alla fall på bilden så jag hoppas de är lika fina i verkligheten.
Så nu ser jag framemot ett klart badrum i slutet av veckan och instädning/inflyttning i helgen. Härmed lovar jag också börja mitt nya, lite sundare och aktivare liv. För att det är så mycket skönare och bättre på ALLA vis.


Kram

Renovering is the shit


Det är så jäkla kul att flytta från en liiiten men väldigt söt etta, till ett lagomt stort, helt underbart hus.
Jag/vi har verkligen hittat drömhuset, perfekt på alla vis och jag älskar det!
Tre av mina fem lediga dagar, -vilka kom otroligt väl till pass då vi fick nyckeln i torsdags- har nu gått, och torts att dessa dagar bestått av ordentlig förkylning med feber har jag med glädje donat på.
Dag ett i torsdags var jag både febrig och annat sjuk så då åkte jag bara och kände efter i huset plus pyntade gården, dag två målade vi köket två gånger, dag tre byggde vi en utetrall, dag fyra målade vi vardags + sovrummer två gånger, + panelen i köket en gång till, igår möblerade vi sovrummet och vardagsrummet plus körde apmycket saker från lägenheten till huset, HUR FÅR MAN PLATS MED SÅ MYCKET DYLIGT PÅ 34 KVADRAT!? Höll på att bli tokig, men nuså står de på sitt nya ställe. Och idag, fortsatte vi med möblering, mamma och jag åkte runt som en jojjo på jakt efter gardintyg/skåpsknoppar/tvättade på norrtulssgatan/städade ur lägenheten, plus (att pappa och Lennart) lade nästan klart golvet i köket, plus att pappa målade hallen, så... imorgon blir köket helt klart, plus målningen i hallen, sen är det bara golvet i hallen och badrummer kvar innan vi förklarar oss som bosatta där på riktigt!
Det blir så fint...
Och som jag sagt förr, jag älskar pappa och älskar att han är så duktig och snäll när det gäller att göra saker, såsom att renovera.


Dagens bästa insats!

Köksgolvet



Longing for Pilgatan

Blir snart sjuk av längtan att få flytta... Det är kaos i vår lilla lägenhet och det kliar i fingrarna på mig när det gäller att köpa nya saker till huset, men jag kan inte köpa så mycket för det finns inget plats för dem ännu! Och jag vet inte alla mått heller som kan behövas för den delen. Men det som väntar på något gott, mjo, eller hur ja, han eller hon väntar visst alltid alldeles för länge. Men, förhooppningsvis ringer hon nu i vecka och säger att hon flyttat klart allt, ser väldigt tomt ut där nu i alla fall :)

Mamma och jag var på Lars-Eriksgården idag och kikade, premiär för mig, och vääldigt mysigt och fint. Hittade otroligt fina stolar där, 2.5000 styck, ja, så det blev inga stolar idag heller...

Däremot ska vi åka till Ikea med mamma och pappa alldeles stax för att köpa lite småsaker och skaffa ännu lite mer insperation. Kommer bli en trevlig eftermiddag med andra ord skulle jag tro, bara Ikeas kotlettrad kommer kännas trevligt.

Puss och kram


RSS 2.0