Stockholm


De första 6 timmarna i Stockholm har utnyttjas till fullo, minisemestern har börjat väldigt bra.
För det första så bor vi i mammas kusins lägenhet på Strandvägen, en fetinglägenhet med liten balkong, inte helt fel ställe att börja kvällen på, för att sedan gå vidare mot min numera favoritrestaurang, Italiano på Nybrogatan, så jäkla mysigt och så fruktansvärd god mat. Själv åt jag kalvfile med gorgonsola/grädd-och broccolisås, med rosmarinslungad färskpotatis, lika gott som et låter om inte ännu godare. Sen gick vi vidare till The Shopbar för att dricka öl och kaffe, två latte fick jag i mig innan vi kom på att vi kanske skulle lämna bord till de köande och gå hemåt ;P

Och nu har vi degat i soffan en timme med ännu mer ätbart och drickbart. Detta verkar bli en semester i matens tecken, som så många andra semestrar...

Imorgon kommer till till it, premiär för Philip och mig, Allsång på skansen i all ära, med Hoffmaestro. Och på onsdag blir det en dag på ikea/bauhouse och lagerhouse, guuud så kul!! :)



Pilgatan 1 (gårdsnamn Laken)

:)

För ungefär en vecka sedan började jag känna mig mer eller mindre som ett nervvrak, inget kändes väl helt hopplöst men mycket hopp kände jag ej.
Jag visste inte om jag hade jobb efter augusti -samtidigt som vi bestämt oss för att sälja lägenheten, där vi bott apbilligt. Och inga framsteg togs gällande vårat lilla drömhus, det stod bara stilla och jag kände mig faktiskt som ett nervvrak, samtidigt började jag smått inse att eftersom jag inte visste hur det skulle bli med jobb så borde vi inte ens lägga ett bud.

Så kom tisdags, och vad händer, jo jag blir anställd på Lild, jag har alltså jobb även efter sommaren.
Samma dag ringer jag mäklarn, inget har hänt säger han så vi lägger bud. I onsdags får vi reda på att vi har en köpare på lägenheten... Igår ringde mäklarn upp och sa att vi får huset, -om vi är berädd att mötas på halva vägen, alltså gå upp 37,5 tusen. Lätt, vi gör det sa jag i stora drag... Jag ringer upp idag på morgonen och säger att vi är 100 och vill skriva så fort som möjligt, idag 15.00 skrev vi.
VI ÄGER VÄRLDENS GULLIGASTE HUS! 

Så om två veckor börjar sagan om fast i aningen störe och roligare format, måla måla måla, riva riva riva och byta 4 golv av 6 samt, inreda inreda inreda, INREDA. Idag har jag lagt undan både soffbord och nattygsbord. Apfina! 


Men,


I feel you in the air
Floating through the atmosphere
You're dancing on the stars
You're presence's everywhere
But when I shut my eyes
I see you like you're really there
It's heavy on my heart
When you're not even here

Without you I would fall apart
I'm safe when I am in your arms
And only you can set me free
And only you can save me

Without you I would fall apart
I'm safe when I am in your arms
And only you can set me free
And only you can save me

I can hear your laughter
Echoes in my eardrums
The treble and the base
Kills every inch of pain
The comfort in your voice
Is all I ever need to hear
You take away my fears
I have no other choice

Without you I would fall apart
I'm safe when I am in your arms
And only you can set me free
And only you can save me

Without you I would fall apart
I'm safe when I am in your arms
And only you can set me free
And only you can save me

Vill tillägna den finaste killen i världen denna låt, för att jag älskar honom, så mycket mer än vad jag kan visa många gånger.



Vissa dagar känns det himla surt.


Don't know what to do, how to get on up
Is this what they call move on
This flood is too cruel and its drowning my heart

I'm knocked down, tryna' swim, tryna' head for shore
But this stream is far too strong
Caught under the surface can't keep up for long

The teardrops stream like the pouring rain
I see your face and it wont go away
From my mind, and I'm drowning in the water

The road is clear but I cant see a thing
My heart spills out like a bad dream
And I scream, as I'm drowning in the water

The teardrops stream down like the pouring rain
As im drowning in my own ocean
But maybe thats the only way I can get out of the pain

The teardrops stream like the pouring rain
I see your face and it wont go away
From my mind, and I'm drowning in the water

The road is clear but I cant a thing
My heart spills out like a bad dream
And I scream, as I'm drowning in the water




Lördag


Märkte nu när jag tänkte ta mig lite tid att skriva igen att, eller märkte först att någon spillt öl på tangentbordet, sen så märkte jag att man kan tro att det ena jag gör när jag är ledig är att tvätta. Men faktum är att jag skriver rätt sällan och de gånger jag skriver så håller jag på att tvätta.
Som nu, hade kunnat gjort många saker som är trevligare jag, men faktskt så var det väldigt behövligt att tvätta, igen, och ännu mer behövligt att städa, igen, denna gång mest efter småpojkarna.
Jag börjar bli riktigt sjuk på att bo såhär faktiskt, älskar lägenheten, bättre lägenhet kan jag inte få, den är perfekt för den som bor själv, eller för de som ser och tycker lika ganska... vilket fallet inte är för oss ;) jag är ett nervvrak oftare än jag är glad känns det som.
Imorgon ska i alla fall tillbringa heeela dagen hos mamma och pappa i kolsta, mamsen och jag ska städa städa städa ordning ute i 'lägenheten' så den blir bebolig igen, ifall det skulle behövas tillfälligt här i framtiden ...


Just i detta nu skulle jag bara vilja skriva med stora bokstäver ÄNTLIGEN, NU HAR VI .... ..... OCH TILL VECKAN SÅ BÖRJAR VI ATT ...... SÅ SMÅTT !!! MEN, vi har inte det ännu och jag ska inte, fastän jag så himla himla himla gärna bill ropa hej innan jag är över bäcken, så att säga!

Innan jag återvänder ner i trappstugan så skulle jag bara vilja skriva att jag är så sjukt glad att jag har de föräldrar jag haar. Pappa gör så att allt blir möjligt, han räddar mitt liv många gånger, finns ingen snällare människa, det menar jag! Och mamma är mamma, också bäst såklart, den bästa man kan ha, jag kan ha!
En dag ska jag börja lära mig visa dem hur mycket jag älskar dem också, vilket jag ändå hoppas de förstår redan nu.




Söndag


Finns inget bättre eller mer rörande än att lyssna på denna låt om man vet historien om den!
Den hade till och med varit ruskigt bra ändå. Tårvaring och extra hjärtslag...

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I'll keep
'cause what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they're torn
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, they never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was saved
Just for me and I know I'm meant
To be where I am and I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by her side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them ...


Efter fyra timmars sömn blir det nu en resa ner till Stockholm där dagen ska tillägnas.
Dock blir det jag som kör, trots fruuuuktansvärd träningsvärk och mycket trött huvud.




Ledig


Ååh, om nu Gud finns så ber jag här i detta nu till honom att ge mig lite tur och därmed lycka!
Jag har sagt att det bara finns ett 'torp', litet hus, i denna stad som är it. Men, jag måste faktiskt säga att det finns två, och jag tror nummer två är snäppet mer tillfredställande på många vis. Detta lilla hus - enplansvilla med loft, snarare vindsövervåning då det är fullt beboligt även uppe - var pappa och jag på visning i förrgår, och jag blev kääär! Så, eftersom Philip inte kom hem förän igår så var jag på visning där även idag, då jag och pappa beslutade att det var värt att gå på visning. Och ja, nu är Philip också kär.
Det fiinns bara ett bekymmer, ett fett bekymmer då huset ligger ute för tillräckligt mycket plus har en anmärkning som måse åtgärdas på sikt, vilket kommer kosta en hel del pengar... Så nu hoppas jag/vi bara att detta fel visar sig vara snäppet lindrigare än vad vi befarar.

Just nu ska jag se till att försöka tänka så lite som möjligt på de jag tänker på hela tiden, tills vi vet mer.

Btw hade jag kanske det vidrigadte morgonen på länge denna morgon, är så jävla glad över att vara lediga 5 dagar nu, för jag behöver sova och vila nu, framförallt sova.

Imorgon blir det förresten inte mycket vila, då det är den årliga brännbollsturnerngen i Trönö, kan bli toligt, men kann också kännas väldigt onödigt... Vi får väl se :)

Nu väntas tre timmar i tvättstugan, precis så ska det vara på en fredagskväll. Not.

Puss o hej.


Tvättmorgon


Vad gör man inte när man verkligen behöver tvätta, bland annat för att alla jobbartröjor är förbrukade, och det inte finns några lediga tvättider då man inte jobbar. Jo, man kliver upp 5, smyger ner i källarn och börjar tvätta klockan 5 fastän man inte får, med en förhoppning om att den som har satt upp tvättid till åtta inte kommer halv åtta och upptäcker mig, nu är hon halv åtta om om en kvart är sista tumlaren klar...
Jag försöker komma på en dum bortförklaring, och en räddning kan faktiskt ´vara att jag tvättat uppe i lägenheten men måsta gå ner och tumla för att få det torrt snabbt, eller nått... Det blir nog bra, jag hinner nog klart innan människan kommer.

Och damsugit har jag också gjort fastän man säkert inte ska göra det såhär tidigt, fast jag vet inte, kaxig sådär jag när det gäller regler B) men det verkar inte vara så lyhört här så den biten kan jag nog vara lugn över.

Ååh, fick ett doftjus av mamma med lime/kokos doft som luktar så gott!
Och senare idag ska jag fara till Gävle med Sanna, bland annat för att införskaffa ett till, men framförallt  för att umgås och kika. Blir ju kul detta känner jag, men nu väntar sista ronden i tvättstugan.

Puss och hej.



RSS 2.0