Tisdag


Slut på det roliga, slut på det jobbiga och slut på värmen! Sommaren är över och Albertina har stängt för iår.
Jag har överlag haft en riktigt jäkla bra sommar där nere och det finns mer jag kommer att sakna än vad det käns skönt att det är slut för denna sommar. Det hela avslutades så bra det kunde i söndags, då vi käkade så gott och hade så trevligt att vi orkade hålla igång till 05.30 i morgongryningen.
Helt otroligt vad man inser hur olika folk kan vara då man jobbar på ett sådant ställe. Finns hur mycket underbara människor som helst, massor, och det är ju dessa som gjort att denna sommar blivit så bra den blivit! Men sen finns det, ett färre tal, men ändå för många som är helt och hållet på viset, så otrevliga, så otacksamma, så egoistiska och så oförstående. Helt ofattbart vilken skillnad det kan vara på folk. 

Och om dryga timmen bär det av ner igen, inte för att servera fisk, utan för att städa bort fisk. Jag, Tilda, Katrine, Stefan, Mats och Illa ska hugga in bakom spisarna och disken, inte de renaste ställerna alltså, men de mest behöviga. Blir säkerligen en äcklig men också trevlig dag!

Annars så är jag rätt planlös just nu och vill gärna vara det ett par veckor, varken orkar eller vill inte engagera mig nu, bara vara, vila, umgås med mormor... ja så lite som möjligt, sova.
Började gårdagen med ett besök hos Arbetsförmedlingen och denna timme kändes som en timme för mycket där, måste jag säga.

Och Stockholm sket jag i, helt enkelt. Introdutionen skulle ha börjar på måndag och jag kände/känner mig oredo att flytta nu. Hade käns mig lagomt ensam och lagomt stressad. Näe, kanske om ett halvår är jag redo, inte nu, så fick det bli, sådär i sista minuten.

Nu kallar duschen.
Ha en fin dag!


Fredag!


Gårdagskvällen tillbringades tillsammans med Anton, för ovanlighetens skull... våra filmkvällar börjar bli utav rutin numera och jag måste säga att det är med nöje. Och sämre blir det inte för att karn gör väldigt bra filmval! Tre fullträffar av tre, eller ja, gårdagens City Island var riktigt riktgt bra, den var en fullträff, dessförinnan såg vi I love you, vilken var bra den med men aningen konstig, sen, Slumdog millionär, vilken jag har lite kvar av att se, men den verkade riktigt vass måste jag säga, så jag hoppas den slutar bra också.

Och så var man inne på sluttampen av denna Albertina-sommar! Kväll idag, kväll imorgon och dag på söndag, vilken avslutas med personalmiddag/fest! Sen, sen är det fernito! Arbetslösheten tar över och sommaren är slut, så det är bara till att traska till arbetsförmedligen på måndag morgon och bli en i den mängden. Men förhoppningsvis blir det bara några dagar, för på onsdag bär det av till Stockholm för en arbetsintervju torsdag morgon. Det blir bra, det blir bra.
Skiter det sig mot förmodan så tror jag ta mig fan att jag bosätter mig i Delsbo och jobbar som frukostvärdinna! Kaaan dock bli lite ensamt... kaaan bli hur bra som helst, hah :) Näe, Delsbo skiter vi i, hellre är jag nog arbetslös ett tag! Faaast, det vore om jag hittade en riktig skönhet, eller snällhet kanske, där ute i skogen då, man vet ju aldrig var han finns så jag kanske borde ge Delsbo en chans!?

Nu ska jag göra stan ett par timmar innan jag ska göra Skärså!
Ha det så bra!


Städdag med Michael


Gotta make a change
for once in my life,
it's gonna feel real good,
gonna make a difference,
gonna make it right

As I turned up the collar on
my favorite winter coat,
this wind is blowin' my mind
I see the kids in the street
with not enough to eat,
who am I to be blind
pretending not to see their needs

A summer's disregard,
a broken bottle top
and a one man's soul
They follow each other
on the wind ya' know
'cause they got nowhere to go,
that's why I want you to know

I'm starting with the man in the mirror,
I'm asking him to change his ways
and no message could have been any clearer,
if you wanna make the world a better place,
take a look at yourself and then make a change
Na na na, na na na, na na na na

I've been a victim of a selfish kinda love,
it's time that I realize
There are some with no home,
not a nickel to loan,
could it be really me pretending that they're not alone

A willow deeply scarred,
somebody's broken heart
and a washed out dream
They follow the pattern of the wind ya' see
'cause they got no place to be,
that's why I'm starting with me

I'm starting with the man in the mirror,
I'm asking him to change his ways
and no message could have been any clearer,
if you wanna make the world a better place,
take a look at yourself and then make a change.


En regning & blåsig tisdag


Regnet det bara öser ner, och jag blir så blöt om både skor och stumpor...


Måndag


4 kilometer kvar hem, då kommer det, hällregnet. Sånt där regn som man blir otoligt blöt av. Inte första gången detta händer, börjar bli van och gilla läget numera. Det var bara att välja, bli riktigt sur och stressad, eller bara gå och njuta av det. PRECIS när jag funderade på om jag skulle bli irriterad eller tycka att det inte gjorde något så kommer den... Unwritten med Natasha Bedingfield... feel the rain on your skin, no one else can feel it for you, only you can let it in... Ja, helt underbart! Solen sken och regnet vräkte ner! Det har aldrig varit så skönt att gå ut och gå, jag har aldrig mått så bra över att bli dränkt i regn, det har aldrig luktat så gott av sommarregn och det underbaraste var nog att solen sken samtidigt!

Har haft en riktigt skön ledig dag idag, och jag hoppas på en lika skön sådan imorgon! Ser ut att bli regn dock, men då får man väl passa på att göra sånt som är trevligt att göra då det regnar, helt enkelt.

Godnatt och sov så gott.



Lovekiller


Spelar ingen roll om det är måndag morgon klockan 8 eller torsdagkväll 22.30 påväg hem från Albertina så kommer denna låt alltid så väl passande och man får sån skön känsla, så grymt bra!

This blood is on your hands
now no one can save my heart
And the scar you left can't be repaired
the knife is in your hands
Is that a smile on your face?
It's so clear to me

You're a lovekiller, you're a love lovekiller
You're a lovekiller, you're a murderer

You're a cold blooded murderer,
baby, never did I think you could
be such a cold blooded murderer
You're a lovekiller, you're a murderer

I see your strategy,
I bet you've been here before,
you won't stop until your victims crawl
It's like a criminal, you stole the love away from me
it's so clear to me

You're a lovekiller, you're a love lovekiller
You're a lovekiller, you're a murderer

You're a cold blooded murderer,
baby, never did I think you could
be such a cold blooded murderer
You're a lovekiller, you're a murderer
You're a murderer...




Onsdag den 18e


Grått väder idag, vilket oftast inte gör något då man jobbar men annars är väldigt trist. Lär bli en lugn förmiddag där nere. Och just idag käns det skönt med en mulen och lugn dag, ibland är det jäkligt trist då tiden går betydligt saktare än när det är soligt och fullt hus, men idag, som sagt, så käns det bara skönt.
Var i alla fall riktigt roligt att jobba igårkväll, vet inte om det var för att Mats var borta så alla slappnade av riktigt, kan hända, jäkligt skoj hade vi i alla fall och tiden sprang iväg, klockan gick från fyra till tio på en timme, ungefär.
Men tank you God för att jag piper ut i eftermiddag med två och en halv ledig dag framför mig, börjar igen lördag eftermiddag och jag tänker minsan inte rycka in då... hoppas jag! Mina två lediga dagar här om dagen blev till heldagar, vilket kan kännas lagomt segt då man längtat och ställt in sig på att vara ledig. Men det gick ju bra det med, såklart,  det gick i alla fall! Men trött har jag varit och min kroniska huvudvärk har inte blivit bättre... plus att det går förkylning där nere vilken min hals känner av.
Näe, tacka vet jag att få tvätta lite jobbkläder och sova ikapp lite.

Inser varje gång jag skriver att jag gnäller och tjajar om hur slut jag är, kan ju bero på att de enda gångerna jag skriver något är när jag är less, och faktiskt så är det inte bara gnäll, jag har känt mig som en klubbad säl verkligen. En vecka (eller, sommar) där nere käns och man är då lagomt för lite utsövd och sugen på sin/sina lediga dagar när de väl kommer, givetvis har det med inställningen att göra mycket, man ställer in sig på att vara ledig och tillåter sig gå ner på lågvarv tills dess, kommer då aldrig de där lediga dagarna utan man hoppar in plötsligt och jobbar istället så är det svårt att komma på varv igen. 22.45 i lördagskväll sa jag gud vad skönt att vara ledig imorgon, jag behöver sova!!! En kvart senare lovade jag heldag på söndagen, plus att jag (vi) pep ut 24.00, magplask, kändes det.
Men tjänade pengar gjorde jag och lät de sjuka vara hemma och kurera sig istället, vilket var helt rätt båda delarna.

Nu ska jag åka in och köpa mig lite mini babybell-ostar tills frukosten (fikat) inna jag börjar. Mats är lika förvånad varje gång jag kommer med de där ostarna, att jag inte tröttnar, men lika förvånad kan ju jag vara på att han alltid äter samma sorts macka till frukost, eller? Tröttnar man fortare på ost än på bröd? Det tror jag ej.

HA EN FIN DAG, trots molnen, för all del!



Onsdag


Jajemänsan, två lediga dagar var väl precis lagomt vad jag behöver för att känna mig hyssat hel och ren igen. Trött är jag fortfarande, men inte i närheten så trött som i söndagskväll. Och den förbenade huvudvärken försvann med ledigheten den med, konstigt nog, tack och lov.

Hade en trevlig dag med Lina i Gävle igår, för övrigt!

Belutångest har jag, jag vet inte vad jag vill och jag vet inte vad som är mest rätt. Stockholm eller Söderhamn?
Det blir nog i alla fall Stockholm, jag har i alla fall tackat ja till det nu, så jag har inte nå större val. Boendet får lösa sig med tiden, lever inneboende hos Mellanders tills vidare. Söderhamn finns kvar medan jobb i Stockholm inte är att ta för givet, det blir nog bra. Jag tror ju att Stockholm är bäst och mest rätt, även om Söderhamn just nu känns mest rätt. Trivs jag inte så flyttar jag väl hem, helt enkelt. För hemma trivs jag, väldigt bra.
Det som är behändigt med Stockholm är ju att man är hemma på två timmar, om man så vill.

Hm, då flyttar man alltså om sisådär en månad, dax att börja packa med andra ord... hah.


Nu ska jag ta mig en promenad, sen duscha, sen jobba, sen sova.
:)



En ledig måndag


Trots duggregnet måste jag säga att detta varit en väldigt bra och skön dag. Ibland är det faktiskt bara en fördel att det regnar, särsillt då man är riktigt trött och behöver vila. Idag var jag både trött och behövde vila. Och vila har jag gjort, riktigt skönt att göra ingenting eller bara det man har lust med ibland.

Imorgon såg det inte heller ut att bli nå vidare väder, så jag och Lina far till Gävle och gör av med pengar som jag egentligen inte har... och efter Gävle ska jag och pappa kika på lägenhet!! Förra veckan sa jag att jag vägrar bo i lägenhet, imorgon ska jag kolla på en. Så skönt att man kan och får ändra sig här i livet. Men, lägenhet kommer i så fall bli tills vidare, tills jag får mitt förbaskade 'torp', för det har satt sig på näthinnan och jag varesig kan eller vill släppa det. Måste se om jag blir kvar i Söderhamn till att börja med, men det är min önskan just nu i alla fall. Käns som att jag vill bo kvar ett par år och mogna lite innan jag rör på mig, åtminstone ett, tror jag kommer uppskatta kommande äventyr mer då. Och en Stockholmsmänniska tror jag inte att jag är, faktiskt.
Men som sagt, man kan ju ändra sig, rätt snabbt.

Hmm, Eric Saade är ju rätt söt han, och jävligt bra på att dansa är han, och sjunga kan han också. Det kanske är Eric Saade man ska satsa på... hm, att jag inte tänkt på det tidigare då!

Nu ska jag slänga mig i soffan och invänta The diplomat.
Så godnatt, min skatt.



Söndag


Så trött, så ont i huvudet, så ont i ryggen, så tacksam över att jag är ledig måndag/tisdag och så dax för mig att sova nu!



Torsdag


Lagomt trött, lagomt mätt och lagomt ont i huvudet. Så kan en heldag på Albertina sluta. Nyss var jag lagomt hungrig och lagomt inne i andra andningen, så jag vet inte om jag återgått till första andningen nu, eller om det finns en såkallad tredje... skämt o sido. För övrigt så tycker jag inte om dessa rutiner med brakmiddag klockan elva på kvällen, men så blir det när man jobbar kväll och är sjukt jäkla hungrig när man kommer hem.
Dagens förmiddagspass blev till heldag, så med andra ord var det hyffsat med folk denna dag och afton, men det har flytit på bra ändå, och trevligt folk har det varit! Älskar de där behändiga och trevliga gästerna, riktigt riktigt trevligt att jobba då. Man säger, det finns inga dumma gäster, bara dum personal. Men det är inte sant. Likaså, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder... Det finns dåligt väder och det finns dumma gäster. 
Men som sagt, idag var det både bra gäster och bra väder, det enda minuset skulle väl då vara väl när en gurka anföll mig och senapssåsen hängde på, blev lite kladdigt där men det löste ju sig det med!
:)

Börjar inte förän fyra imorgon, vilket innebär att jag har en solig, vad det såg ut, och ledig dag framför mig. Skönt skönt. Ett par timmar ska i bästa fall tillägnas mormor, lämna in CVn ska jag göra också, för jag nu har jag kommit på att jag inte vill jobba i Stockholm... vi får väl se, nappar det inget här hemma så har jag väl inget val, men ärligt talat tar jag hellre ett sämre jobb i Söderhamn än HM i Stockholm, så är det! Jag är nog inte skapt för ett liv i denna stad, sen orkar jag inte lägga ner flera tusen i månaden på boende heller, när jag får och helst vill bo hemma, gratis.

Höll föresten på att köra på två små rävungar påväg hem ikväll, så sjukt nära, men sån sjuk tur hade jag, hade inte pallat att köra på dom. Tvärnit, lugnt sagt, blev rätt farcinerad själv över min reaktion där.

Nu är det hög tid för mig att göra kväller, har sovit på tok för lite de senaste veckorna, och jag avskyr det. Minst nio timmar om natten har jag ju kommit på att jag behöver, om jag ska vara riktigt pigg och glad, gärna tio, och jag vet inte senast jag sov så många timmar på en natt. Men det är väl kanske bra att jag kan skylla på sömnbrist då, då jag tjurar hela tiden.

Godnatt och sov gott.


Peter Lemarc - Little Willie John



Jag var tjugo år gammal.
Hon var en evighet.
Hon lärde mig leva och gråta,
hon lärde mig allt jag vet.
Men folk i stan där jag bodde
sa hon var sjuk eller så.
Att hon var missanpassad,
men hon var för stolt för att höra på.

Hon bodde på fel sida älven
i en nedlagd mjölkbutik.
Jag var hennes unge älskare
från Stallbackas bilfabrik.
Vi brukade åka omkring i
i hennes Dodge -67.
Hon sa: "Vi kör hela natten, för jag vill se var alla vägar tar slut"

Åh, låt mig höra den en sista gång.
Spela hennes älsklingssång med Little Willie John.
Sjung för min själ, som ett långsamt farväl.
Spela upp en sorgsen sång med Little Willie John.

Hon brukade kisa och viska:
"Du måste sticka från stan.
Här är alla ihåliga,
snart är du likadan"
Hon sa: "Vill du gå på lina så titta inte ner,
titta inte åt sidan. Blunda, ta ett steg.
Du kan få allt som du önskar,
jag ger dig vad du vill.
Men det kostar dig mer än pengar,
din kärlek och lite till.
Du vet jag har skulder för livet,
jag bär på en tung gammal sten.
Men nu bränner vi ner mjölkbutiken och älskar i lågornas sken"

Åh, låt mig höra den en sista gång.
Spela hennes älsklingssång med Little Willie John.
Sjung för min själ, som ett långsamt farväl.
Spela upp en sorgsen sång med Little Willie John.

En sång som väcker upp all längtan.
En fågel flyger åter till mitt hjärta.
Känslor ingen själ kan hejda.
Jag hör orden, jag minns glädjen, känner smärtan.

Utan ett ord var hon borta.
Jag gick till hennes mjölkaffär.
På gården en nedbrunnen Dodge,
där inne ett tomt kuvert.
Men efter veckor av tomhet
kom ett brev utan avsändaradress.
Hon skrev: "En del lär sig aldrig och gå när allt är som bäst."
Hon sa: "Ditt liv är ditt eget.
Du äger din tanke och tid.
Låt ingen ta det ifrån dig.
Älskling, du är en speciell individ."
Hon sa att hennes självbevarelse
sa till fötterna och gå.
Och nu var hon långt härifrån.
"Det var allt. Kyssar, puss och hejdå"

Åh, låt mig höra den en sista gång.
Spela hennes älsklingssång med Little Willie John.
Sjung för min själ, som ett långsamt farväl.
Spela upp en sorgsen sång med Little Willie John.

Talk to me, talk to me...



Augusti månad


Jag måste bli snällare! Ödmjukare..









Get me out 'into the nighttime,
four walls won't hold me tonigh

If this town is just an apple
then let me take a bite


If they say - Why, why,
tell 'em that it's human nature...




RSS 2.0