Hold my hand,

gillar den skarpt.


This life don't last forever,
so tell me what you're waitin' for...
Better off being together
than being miserable alone

Cause I've been there before
and you've been there before,
but together we can be alright,
cause when it gets dark and when it gets cold
we can just hold eachother till we see the sunlight

So if you just hold my hand,
baby I promise that I'll do all I can
Things will get better if you just hold my hand
Nothing can come in between us,
if you just hold, hold my, hold my, hold my hand.



Torsdag, snöiga torsdag

~

Innanför murarna står klockorna still, hon fick hela världen och månen därtill. Ingen är så lycklig, och ingen så frid, men hjärtat det flämtar: “ Gå inte förbi! ”



Monday morning


Måndag morgon, och inte vilken måndag morgon som helst, utan det är måndag före advent! Älskar att jag jobbar hela veckans vardagar och är ledig lördag söndag, och att somliga full-time workers också är ledig till helgen, eller, tar ledigt denna helg för att kunna vara med mig. Så, lördag förmiddag/dag blir det Ikea, och beroende på hur det går med lägenhetsköp i veckan så blir det endera kikning och klurning eller, kikning och införskaffning! Hur som helst så kan man ju alltid införskaffa lite köksredskap, handdukar och dyliga ska ha saker.
Ja, och om vi inte fastnar på Ikea heela dagen lång så ska vi inleda adventsöndagen redan på lördag eftermiddag, massa julgodis, egen glögg och pepparkakor skall göras.
Ooooch så ska det sovas ut denna helg! Vet inte sist man somnade föra tolv och vaknade efter halv sex. Inte alls dumt med tumregeln minst åtta timmars sömn per natt, ska se till att börja ta fasta på den igen.

Älskar för övrigt att det är snö på backen. Ska det vara kallt och vinter så ska det bannemig vara snö också och kallt, framförallt! Annars blir det plask.




Fredag


Ibland inser man hur lyckligt lottad man är, eller näe, ibland inser jag hur lyckligt lottad jag är. Det är väl ändå mer rätt att skriva så eftersom jag bara kan tala för mig själv. Hur som helst, idag har det varit och är en sån dag, som jag insett hur lyckligt lottad jag är och hur bra jag egentligen har det, och, hur bortskämd jag är, på de flesta visen. Det räckte med ett sms idag.
Jag är SÅ tacksam över allt, men jag är SÅÅ dålig på att visa tacksamhet, där har vi problemet.

Livet är så förbaskat orättvist, och samtidigt som jag är så lycklig över att jag slipper lida av verkligt tråkiga och/eller dödliga ting, så är jag så förbannat ledsen och arg över att andra tvingas lida. Och jag blir så arg över att jag är expert på att gräva ner mig och klaga över skitsaker, I-landsproblem, fy fan vad dumt det är.
Det finns ingen rättvisa och det kommer aldrig finnas en rättvisa, så letar man efter den så kan man ge upp. Men, något man kan göra är ju att lära sig uppskatta livet mer, och allt det har att erbjuda... Och då talar jag inte minst till mig själv.




Nu ska jag klä mig varmt och hämta upp syster, för att sedan åka och kika en halvlek vardera på våra pojkar som har match exakt samma tid, men vi löser det bra ändå vi :) Vi börjar med innebandy, derby, i Ljusne!



Torsdag den artonde


10 dagar kvar till första advent, och jag vill tycka att det inte är en dag för mycket.
Älskar adventtid, det är ju den tiden som är grejen, tiden före jul, självaste juletid är ju bara ett par-tre dagar den, sen är det liksom slut på det mysiga. Så, njuuut för sjutton av både första, andra och tredje veckan i advent vet jag, och gå inte bara och längta efter självaste aftonen! Ni som nu gillar julen och hela den biten...

Igår var det årspremiär gällande knäckkokning här hemma, och jag brände mig rätt bra, men då är allt precis som det ska! :) Kan inte minnas att jag någonsin kokat knäck eller gjort julgodis utan att bränna mig.
Men ett brännmärke till gör ju inte så mycket, eftersom jag har gott om sådanna numera, då jag jobbar mer grillarna än 'framför' dem.

Och så kan jag ju när jag ändå skriver passa på att nämna Stuvaregatan, nu börjar det minsan ta form, och så fint det blir. Sara klättrar snart på väggarna och Lars gör som vanligt allt han kan för att ta saker och ting med ro, men jag är rätt övertygad om att båda såklart vill in nu, nyss... Men nu är det bannemig inredning och inflyttning nästa, näsatintill i alla fall.
Sen är det inte bara på Stuvaregatan det inreds, näe, det inreds även på norrtullsgatan, i mitt huvud... Åh jag bara önskar och hoppas på att jag snart får bli lägenhetsägare så vi kan börja dona. Lägenheten är rätt färdigplanerad och inredd i våra huvuden och på papper, och jag säger bara en sak, tack gode gud att jag har ett par-tre karlar kring mig som både är smata och händiga, och en mamma som är duktig på att snoka efter smarta lösningar. För jag själv är nog en av de osmartaste och ohändigaste när det gäller renovering, då menar jag när det kommer till det fysiska, på papper går det finfint, men jag skulle aldrig i hela välden kunna skapa det hela. Inredning och målning passar mig bättre.

Nu ska jag röra mig mot mitt lilla jobb, därefter ska jag slänga mig på telefonen och höra med mäklarn hur dagens visning på min lägenhet var, förhoppningsvis var det ingen som verkade intresserad! Därefter blir det nog några timmar på Stuvaregatan i form av åskådare/hantlangare.


Heej då.



Nionde november!


Jag vill ju gärna tycka att man inte ska spela julmusik eller köpa julprylar förens tidigast 24 november, alltså en månad före julafton, detta hade alltså inneburit att man detta år har fyra dagar på dig att pynta fram och spela in första advent. Men, detta år är jag, var jag, 24 dagar för tidig. Första november plockade jag fram julskivorna och jag måste säga att det inte kändes som en dag för tidigt. November är ju ändå vintermånad och alla låtar på skivorna är ju inte typiska jullåtar, utan mer vinter/höstlåtar, vilket ju passar utmärkt i november, så jag bläddrar förbi de juligaste låtarna som inte riktigt stämmer in i tiden och njuter av de som stämmer in.
Men, köpt några julprylar har jag inte gjort ännu.

När jag kommer på något så är jag, som så många andra, expert på att bli besatt, som nu, kikar efter en lämplig lägenhet ett antal gånger om dan, och har faktiskt nu även hitta ett par intressanta, men, det jag kommit på nu är att det ju vore väldigt mysigt att flytta nu redan innnan jul, så man kan pynta och mysa runt i sitt eget, så nu känner jag mig smått desperat vilket jag hatar, blir lätt en besvikelse då. Jag räknar inte med att hitta en lägenhet och flytta till jul, känns rätt så tajt och omöjligt, men mysigt hade det ju varit, så jag skulle ha kommit på det för ett par månader sedan. Men det kommer ju fler jular, väl :)
Bara att veta att allt man ser är SITT och ingen annans, guuud så skönt. Och att få göra precis som man vill utan gnäll, guuud så skönt.

För övrigt så börjar jag trivas riktigt bra på jobbet, vilket säkert har mycket att göra med att de som jobbar där är väldigt lättsamma och trevliga, tack gode gud för det, undra hur det hade gått annars jag.

Och för övrigt igen så älskar jag Andreas Weise!


Åh, nu kommer den här å, den är ju så skön!

Ooh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change.
If perfect's what you're searching for then just stay the same.
Sooo don't even bother asking if you look okay, you know I'll say...
When I see your face ...



RSS 2.0