Uppdaterning lördag,

jag är tvungen... Måste berätta att jag för ett tag sedan gjorde årets första vurpa! En sån där riktig vurpa som bör ses i slowmotion blev det. Jäklar vad jag hade kunnat slagit mig illa, men det gick bra, än så länge känner jag mig behaglig och hel i alla fall. Kan tänkas att det kommer kännas lite i ryggen om några timmar, för den fick sig en rejäl smäll. Händelsen startade uppe på bron och avslutades nedanför, ha hah! Rätt åt mig, för jag är sjukt dålig på att hålla mig från att skratta då någon annan ramlar, trots att man vet hur förbaskat ont det kan göra, så ser det ju riktigt roligt ut =)

Lördag.

Hypokontriker eller sjukling, men får se det som man vill. Men lite av båda är jag nog, fast grejen är att när det är något fel på mig så är det ofta väldigt litet, bara att jag får det att låta som om det är värre än verkligt. Men alltid är det något som inte är som det ska, och det stör mig, men det finns säkert en bra mening med det. 
För tillfället har jag inflammation i näsan av allt snytande! 

Käns som att denna dag kan bli riktigt trevlig, kusin Cina med familj är på resande fot och gör ett uppehåll och äter middag här med oss ikväll. Har precis kladdat ihop en variant av kladdkaka, fast en spetsad variant som ska in i frysen.. än så länge ser det väl ut, så det ska bli spännande och se resultatet ikväll! Lukar då underbart i huset nu.

Och snön den faller. Men mysigt ser det ut, ska ta och pälsa på mig några lager och gå ut och känna på kylan, frisk luft är ju ändå den bästa medicinen i de flesta fallen.


Ha en fin dag!


Fredag

Det fortsätter snöa, minsan. Gården är full av snögångar, väldigt mysigt ser det ut.
Dock så blir en del saker aningen krånglig då det är snöstorm och en meter djup snö, såklart. Idag har jag både kört fast i en snödriva, igen, och brytit sönder vindrutetorkaren bak, i snöstormen. Bra det, så får man verkligt testa hur lång stubin man har... att jag hade lust att lämna bilden där den stod och gå hem! Men, så spelar Rix fm för en gångs skull en bra eftermiddagslåt, grymt bra låt dessutom, och helt plötsligt blev jag på bättre humör!

My child arrived just the other day;
he came to the world in the usual way
But there were planes to catch and bills to pay,
he learned to walk while I was away
And he was talking 'fore I knew and as he grew
he said, I'm gonna be like you, dad,
you know I'm gonna be like you

And the cat's in the cradle
and the silver spoon, little boy blue
and the man in the moon.
When you coming home, dad?
I don't know when, but we'll get together then,
you know we'll have a good time then
...

Nu är det helg!

Onsdag kväll

Idag har det snöat, minsan! Skulle tippa på + tre decimeter... Mysigt när man sitter inne och ser ut, men det var inte alls mysigt att vistas ute då det minst sagt var snöstorm. Varför måste det blåsa så hemskt när det snöar!? Det är både farligt och krångligt, inte minst att åka/köra bil.
Och det verkar fortsätta snöa, åtminstone fram till söndag en gång.

Annars har detta varit en väldigt behaglig, men, trött dag, därmed också lite oengagerad, men det är både tillåtet och skönt ibland. Valde mellan att träna med pappa nu ikväll eller göra mig lite fika och sätta mig i soffan med mamma, och vet vi vad, det blev fika i soffan med mamma och pappa. Vädret och väglaget ville visst ge oss en myskväll istället!

Jag gillar verkligen tvprofilen Jens B Nordström. Blir alltid så glad när jag ser på nyheterna och han jobbar, han lättar upp stämningen på något vis. Det kan ju verkligen behövas en sådan med tanke på att dagens nyheter inte är så vidare uppiggande och givande.
Ge mig kraft..


Onsdag

Lite småtrött morgon, ändå var pappa så snäll och tog lite sovmorgon så jag kunde utnyttja åtminstone halva min.
Hittade en trevlig almenacka i höstas där det finns ett nytt ordspråk för varje vecka, skulle tro att det finns i de flesta almenackorna nu, men jag gillade verkligen många av ordspråken i denna, som denna veckans:
Det är inte den som har lite, utan den som önskar mer, som är fattig. Så sant!
Det roliga är att jag för varje bra orspråk tänker att jag ska ta till mig av det och på så vis bli lite bättre på saker och ting här i livet, däremot vet jag inte om jag kan säga att jag lyckas så värst bra... men försöka duger, ju!

Idag är det långdag för att vara en OP3a, schemat denna termin är minst sagt behagligt, går som längst till två alla dagar utom idag då, då vi slutar halv 4. Likabra det, då det ska vara snöstorm ute dagen lång.
Fast det blir till att ge sig ut i ovädtet en sväng ändå, då det serveras bruna bönor och fläsk hos mormor till lunch!

Nu är det dax att starta skoldagen.

Tisdag

Jag börjar bli frisk, vilket käns väldigt bra såklart! Har nästan inget halsont kvar och humöret börjar bli lite bättre, så då antar jag att bacillerna är påväg ut kroppen. För hemskt vad sur jag blir när allt inte är som det ska i kroppen.

Pluset, som alltid, med att vara förkyld, är att man tar sig igenom rätt många filmer, denna gång gamla klassiker. Jag måste börja se mer film märker jag. Var även på bio med mamma och pappa i lördags, Snabba cash, dock så längtade jag mest efter ipren och en säng just då, därför kan jag inte uttala mig så mycket om filmen egentligen, var inte riktigt med måste jag säga. Men, den var bra, absolut var den bra, trots mitt sjukdomstillstånd så tyckte jag det. Men jag är tvungen att se den igen, för att göra den rättvisa. Ska hyra den bara den kommer ut, och se den frisk! Pappa, som var frisk och som även läst boken tyckte den var skitbra!
Apropå film så var det ju Guldbaggegalan igår, och med all rätt vann Män som hatar kvinnor fler än en bagge, så välförtjänt, alla tre filmer är ju minst sagt grymt bra.

Imorgon kommer mer snö, ser jag nu! I alla fall enligt TV4 vädret. Herregud vad det ska snöa, hah! 
Som om vi inte har tillräckligt, hur ska detta sluta!? Och det roliga är att pappa ska åka bort två nätter från och med imorgon... han har lyckats inte vara hemma vid de flesta snöattackerna denna vinter! Det blir väl till att fatta handskyffeln för mamsen och mig då, men det är vi ju rätt high på vid det här laget, så det lär väl gå bra :)

Nu är det läggdax om det ska bli ordning av morgondagen!
God natt och kram!

Tisdag eftermiddag.

Sitter och kollar på förkväll, hm. Man skulle bara kunna säga såhär, om jag inte ska mala på och bli alltför elak, Elisabet Höglund ska inte vara programledare – ska inte intervjua.
Riktigt frustrerande att lyssna till framförallt hennes intervjuer, hur okänslig och oproffsig kan man egentligen vara. Usch.

Annars så har detta varit en fin dag, detta tack vara min mormor som ofta gör mina dagar bra. Hon är ju verkligen mitt allt, herregud vad glad jag är som har henne!


Tisdag.

Man kan väl ändå inte bli mer trött och arg på någpn än sig själv? Jag tror inte det, och de senaste dagarna har jag verkligen varit trött på mig själv. Jag gör saker jag vet jag inte borde göra, saker jag vet jag kommer ångra och jag är sjukt dålig på att prioritera sunt.

Nu är det skoldax!
Ha en fin dag!

Tjugondedagknut

Lite behagligare temperatur ute dessa dagar, skönt! Och mina händer har börjat läka ihop från att ha varit väldigt spruckna och ömma efter 19 timmars inventering. Bortsett från att händerna tog stryk så tyckte jag inventering var riktigt behagligt, så jag kan inte hålla med de som tycker det är lika med kräkmedel, då ska jag tillägga att det var på Dollar jag hjälpte till att inventera och en butik med fler prylar och småprylar tror jag inte man kan finna. Gick riktigt fint, timmarna rann iväg.

Och idag fick vi nya schemat.. tjohoo! Riktigt behagligt, så denna termin kommer, som sagt var, säkerligen upplevas som smärtfri.

Tjogondagknut idag, så nu är juletid slut på riktigt. Nu ser vi istället framemot ljusare eftermiddagar, lustigt när man tror klockan är runt 8 och så upptäcker man att hon bara är 5. Men bättre så än tvärs om!

Nu ska jag plöja igenom lite inredningskataloger och inreda Sara och Lars hus för 111 gången i fantasin... Galet roligt detta, om det ändå vore mitt eget projekt !

Godnatt och sov gott, kram kram.


Kalla måndag.

Iskall morgon.. tycker inte alls om att kliva upp tidigt då det är såhär kallt. Man ska bara veta var jag satt och åt min frukost nyss, hah! Fann ett varmt ställe i huset, och där satte jag mig.

Om precis två månader på dagen landar vi i varmare breddgrader, si sådär 55 grader varmare än vad det är ute just nu. Tanken käns väldigt behaglig, för även om det är väldigt fint med riktig vinter så är det alldeles för kallt för att man ska må riktigt bra. -5 skulle vara helt perfekt, kallt men hanterligt kallt. Jag frestar mig lagomt dessa kalla dagar med att kolla bilder på fina ställen i Thailand som man ska försöka besöka. Jag hoppas de kommande 8 veckorna kommer upplevas gå lika fort som de senaste veckorna gjort. Längta ska man inte göra, så, jag ser fram emot att komma till värmen!

Om ett par timmar börjar plugget igen efter tre veckors ledighet, en mycket skön sådan. Sista terminen, vilken säkerligen kommer gå väldigt fort och mycket roligt ska hända så av den anledningen käns helt okej att börja en ny termin.

Dax för påpälsning och avfärd!
Ha en fin dag! Kram

Söndag.

But I've got God on my side and I'm just trying to survive,
but what if what you do to survive kills the things you love?

Snö snö snö

-22 grader och solskren ute - idylliskt kan man säga! Inne är det 45 grader varmare och Michaels This is it spelas troget här på morgonen. Framför mig har jag en dag med Malin, som ska inledas med lunch på furan! En hitintills väldigt fin dag på alla vis alltså!
Finns en annan skiva som gick troget igår... Working on a dream och visst har man från första gången första låten fattat att det är en grym skiva, men hur grym den egentligen är vet jag inte om jag hade förstått. Shit vilka texter denna man, Bruce Springsteen skapat/skapar. Önskar ibland jag var född till musiker.. poet.

Ett fullsatt Ullevi sommaren 2011 tror vi på, hoppas vi på, längtar vi efter!


Jag tror jag hittat min en modell jag vill ha på balklänningen för övrigt! En kombination mellan två otroligt vackra klänningar bli det nog. Kanske lite vågat också. Har legat väldigt lågt eftersom jag tyckt att det inte är så mycket att stressa upp sig för ännu, men jag har insett att juni månad nu är ganska nära och Thailand ännu närmare, då den ska sys upp. Spännande, men nu käns det fint då jag har ett humm om hur jag vill ha den :)

Nu är det dax att börja pälsa på sig för att sedan röra sig inåt staden.
Ha en fin dag, försök åtminstone! Kram kram

Lördag

En händelserik dag idag, mamma och jag började dagen/morgonen med skottning, då pappa dessa snöiga dagar till ära jagar och därmed inte är hemma. Men shit vad mysigt det var! Trots att det kommit närmare en halvmeter nysnö och vi bara hade en varsin liten snöskyffel att jobba oss fram med så gick det riktigt fint.
Över en meter snö nu och drygt -20 grader kallt, en riktig vinter med andra ord.

Har kört fast i en snödriva idag också, och där satt jag fast, väldigt fast. Men efter lite skottning och mycket hjälp från vänliga själar så blev jag uppdragen, för det slutade med att jag blev uppdragen med boxeringslina, så jäkla fast hade jag lyckats satt mig :)
Och så slog det mig, så snälla folk är... det var -21 grader och kolmörkt, men de fyra första bilarna som passerade stannade och hjälpte till, hade de velat hade de lika gärna kunnat seglat förbi, men nej, de stannade, frös och skottade, för min skull. Tacksamt.

RSS 2.0