Tisdag


Felix Erik Allan Lindgren, det lilla livet kom i lördagskväll, och jag fick träffa honom ikväll, så otroligt liten och så otroligt söt att det inte går med ord att besriva... mitt lilla kusinbarn.

Nu har jag skolledigt fram till den 12e april, vilket känns otroligt skönt, då jag har chans att jobba ikapp det jag kommer efter med under tiden i Thailnad. Jag är verkligen hur lättad som helst över detta och ser det inte alls som tjatigt att plugga under lediga dagar och påsklovet, utan som skönt att de lediga dagarna lovet infaller sig precis när jag behöver det som mest! För det är väl den enda, och då menar jag den enda, nackdelen med att ta ledigt, att man hamnar efter i plugget.

Jag längar tillbaka till Thailand, såklart att jag gör det! Gud vad jag längar tillbaka, så himla mycket trevligare att svettas än att frysa, och så himla mycket trevligare att bränna fossingarna än att frysa om dem.
Nu vill jag ha vår och vårsol! Men vem vill inte det...


Fast jag gillar Sverige, vi är ett lyckligt lottat land!



Tracy Chapman


You got a fast car, I want a ticket to anywhere,
maybe we make a deal, maybe together we can get somewhere
Anyplace is better, starting from zero got nothing to lose
Maybe we'll make something, me myself, I got nothing to prove

You got a fast car, I got a plan to get us out of here
I been working at the convenience store, managed to save just a little bit of money
Won't have to drive too far, just 'cross the border and into the city,
you and I can both get jobs and finally see what it means to be living

You see my old man's got a problem, he lives with the bottle
that's the way it is, he says his body's too old for working,
his body's too young to look like his
My mama went off and left him, she wanted more from life than he could give
I said somebody's got to take care of him,
so I quit school and that's what I did

You got a fast car, is it fast enough so we can fly away
We gotta make a decision, leave tonight or live and die this way

So remember when were driving, driving in your car,
the speed so fast I felt like I was drunk
City lights lay out before us and your arm felt nice wrapped 'round my shoulder
and I had a feeling that I belonged, and I had feeling I could be someone,
be someone, be someone

You got a fast car, we go cruising to entertain ourselves,
you still ain't got a job and I work in a market as a check-out girl
I know things will get better, you'll find work and I'll get promoted,
we'll move out of the shelter, buy a bigger house and live in the suburbs

So remember when were driving driving in your car,
the speed so fast I felt like I was drunk
City lights lay out before us and your arm felt nice wrapped 'round my shoulder
and I had a feeling that I belonged, and I had feeling I could be someone,
be someone, be someone

You got a fast car, is it fast enough so you can fly away
You gotta make a decision, leave tonight or live and die this way


Finns det någon bättre låt... jag tvivar på det.



Hemma

Förväntningarna på Thailand var för mig skyhöga, efter allt man hört om detta paradis, denna mat och dessa thailändare... Inställningen var ju att detta land slog alla länder med hästlängder, både vad det gällde landskapet och maten, men nej, ärligt talat så vet jag inte om jag kan säga att jag sett paradiset, visserligen har vi bara besökt sex av öarna, men vi har ändå besökt en del av de öar man hört som mest och bäst om, visst var det vackert, absolut, mäktigt med alla klippor och vattnet är mäktigt, men jag vill inte påstå att det är så mycket vackrare än i Grekland... paradiset finns i så fall på många ställen och jag har upplevt ett vackrare paradis än detta. Och maten är som den är, stark, rätterna ser och och smakar rätt så lika, mest hettan som skiljer sig. Och folket... jag tycker vi sett mer svenskar än thailändare under dessa veckor, det kryllar av turister och framförallt svenskar och givetvis är det detta som tar bort en stor del av charmen.

Men, jag har njutit och haft det hur bra som helst, annat vill jag inte påstå, men mina förväntningar var alldeles för höga tror jag, Thailand har nog blivit lite väl överskattat, det låter lite fantastiskare än det är.
Så jag klagar inte, konstaterar bara att detta såkallade paradis bara är ett av alla paradis.

Sen är det ju så, borta bra men hemma bäst! Käns helt okej att vara hemma igen trots att våren inte riktigt kommit ännu.
Har fortfarande inte hunnit vända tillbaka dyngsrutinen ännu, så det blev en väldigt tidig morgon även idag, vilket iofs inte gör något.

Nu blir det frukost, svensk frukost :)


Varm söndag

Stark mat är inget för mig, inte heller alltför heta dagar, men det finns alternativ vad det gäller maten och det finns en svalt hotellrum och även ibland skugga, så, jag njuter för fulla muggar av dagarna här! Idag har jag klarat av solen väldigt bra, kanske vänjer man sig. Jag vill inte åka hem än, trots att jag alltid tycker hemma är bäst, men några dagar till vill jag stanna, vilket vi ju också ska.
I alla fall så har det väl hänt minst tre gånger att jag frågat noga om en rätt ifall den är stark, "No, no, not så spicy, you can eat.." Aa, visst. Om de rätter jag då fått är "icke stark" för detta folk, så vill jag inte känna hur "spicy" smakar. För min mun har bokstavligen domnat bort och pappa har fått avslutat min måltid i värsta fall. Med de är ju uppväxta med chilin, och jag kan inte annat än tro att man vänjer sig vid det, måste vara så. Men om det verkligen kan vara bra för magen, det tvivlar jag på.

Siesta, vilken underskattad timme, i alla fall från min sida.
Vatten, lite extra med frukt och siesta, sen är man på topp igen, så mycket bättre än vätskeersättning och annat skit som bara smakar blä.

Nu blir det insmorning och sedan ut i solen igen! Jag är den enda av oss fem som inte brännt mig och därmed inte flagnat något, peppar, pappar! De andra håller på att byta skinn och har även fått trevliga brännsår. Kan bero på att jag kör med solskyddsfaktor istället för att ha gått på myten "mindre smörja, snabbare färg"... Ja men gud vad smart, eller så var det inte riktigt så... hah!

Kraaaam!

Thailand.

Efter närmare 11 timmars flygning var vi äntligen framme i Thailand i torsdagskväll. Kom till hotellet sent så vi gick bara upp med väskorna för att sedan äta hotellets thaibuffé. Efter att nätt och jämt hunnit svälja maten så vände det fullständigt i magen på mig, så jag gick direkt till hotellrummet medan de andra såg sig omkring i staden, efter en timmes magpågor och några piller så lyckades jag somna, vaknade två timmar senare och kände mig okej, inga magkrämper.. Skrev på på facebook att "jag lyckligtvis verkade ha klarat mig från det jag trodde skulle bli en magsjuka". Så fel jag hade! Det var bara början. Somnade för natten efter ett tag igen och vaknar på fredag, inte pigg alls, magkrämpor hela dagen och ingen matlust, tog mig igenom dagen med nöd och näppe (kändes så), sov som en gris natten till lördag då vi skulle ta en båttur över till Poda, vilket var det dummaste jag kunde följa med på... men jag kände mig okej på morgonen, så jag hade ingen större tanke på att be om att få stanna hemma. Det fick jag ångra. Lyckligtvis gjorde min mage ingen revolution förän mot eftermiddagen då det bara var ett par timmar kvar tills vi hade beställt skjuts hem, annars hade jag dött!
Innan vi var hemma från Poda igår hade det svartnat för ögonen två gånger, jag hade noll krafter så pappa fick bära mig den korta sträcka jag var tvungen att förflytta mig, alltså från båten upp till vägen därifån vi fick ta en taxi ca. 100 meter... Många gånger har man väl sagt att man aldrig mått så dåligt, men, jag har aldrig mått så dåligt som framförallt igår. Har aldrig varit med om maken, ruskigt magsjuk har man varit, men aldrig något liknande som detta, sjukt rätt och fullkomligt orkeslös, så slut att jag inte ens orkade gråta.
Sov jag som en gris igårnatt så sov jag som två grisar denna natt, helt tom på insidan och helt utslagen. Vaknade halv 11 imorse, ont i magen men nu på grund av att den var helt tom. Var inte sugen på något, frukt, yogurt... allt äcklade mig, förutom... HAMBURGARE! Sjukt sugen på hamburgare. Så dagen började med en dubbel cheeseburgare på Burger King, vilket visade sig vara vad min mage ville ha, för den har jag fått behålla, och även det andra jag ätit denna dag. Käns inte helt okej i magen, men om man ska jämföra med gårdagen så mår jag fantastiskt bra, jag kan äta och får behålla det jag äter i alla fall, och gå på mina egna ben kan jag också :)

Så, man kan väl säga att min semester börjar imorgon, då jag hoppas jag inte ska känna av denna vidriga sjuka alls. För jag kan inte kalla dessa dagar för semester, snarare ett maraton för både kropp och själ.

Frågar man de övriga i familjen så mår de som kungar och har njutit av varenda dag, grabbarna överkonsumerar öl och mamma och Sara frukt och solsken :) Imorgon ska även jag överkonsumera solsken och frukt, har lite solbränna att ta igen nu...

Tack Olivia för messet! Heja Anna! :)


~ Thailand ~

Om ett par timmar lämnar vi äntligen Söderhamn, och ikväll Sverige, för två veckors värdefull semester i Thailand. Bara en avrundning av packningen och en furanlunch som återstår innan vi börjar vår långa färd. Jag ska göra mitt bästa för att komma tillbaka lite gladare, lite snällare och mycket brunare!
Men först blir det några timmars gemenskap + middag hos och med familjen Melander i Stockholm!


Puss och på återseende till alla er jag älskar här hemma, och på andra ställen i världen.


Tisdag

Någon får hålla tummarna för Anna åt mig på lördag! Helt otroligt bra låt...
Och min förkärlek, Peter Jöback, borde enligt mitt tycke få komma tvåa, heja heja!
:)

I go down the beaten track, along the river with an empty bank,
at the ned she said to me: “Why are you here with the autumn leaves?”

‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand.
‘Cause this is my life, my friend, and I can’t be no one else.

I’m done, tipping on my toes, strike an iron adn attack my soul.
Misty moon, you’re gonna see, I’ve got you blues to get on my feet.

‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand.
‘Cause this is my life, my friend, and I can’t be no one else.

I don’t wanna run - I don’t wanna fight,
I don’t wanna hide - I just wanna stay free, to be me!
I don’t wanna win - I don’t wanna lose,
I don’t wanna play - I just wanna remember, oh I’m my name!

‘Cause this is my life, my friend, and this is my time to stand,
‘cause this is my life, my friend, and this is my time to stand!



Vår!

Vilken underbar dag! Det har verkligen varit vår på högsta nivå idag och jag älskar det!
Märkligt hur det på ett par dagar kan vända från 20 minusgrader och massvis med snö till 8 plusgrader och vårväder. Bara några få dagarns solsken har gjort att vägarna, som varit fullkomligt packade och dränkta av snö, plötsligt är helt snöfria och även nästan helt torra! Riktigt plaskväder är det, men jag njuter av det, det får gärna vara plaskigt och lerigt för min del nu, ett bra vårteceken!
Har redan hunnit med en tur och retur till Hudik med Jens där jag lyckligtvis hittade ett par riktigt tunna plagg, om två dagar far vi! Och när vi kommer hem... så kanske det är vår på riktigt :) 
Har även hunnit med en furanlunch med pappa denna dag, vilken toppades med hasselnötskaffe hos Lillis, så gott!

Nu är jag hemma igen och vädret skriker att man borde vara ute, så, dax för ombyte och en promenad!

Ha en fin dag !

Julie & Julia

Jag har sedan några månader tillbaka fått tillbaka den stora lusten för mat, att laga mat. Även om jag inte tar mig tid att laga så mycket som jag önskar så läser jag tiotals recept varje dag, spar ner dem under filen "MÅSTE LAGA!" För ett par-tre år sedan lagade jag alltid maten här hemma och provade minst två nya recept i veckan, gärna skulle de vara lite småkrångliga och ta rätt lång tid... och jag vill säga att jag nog lyckades rätt bra, kan inte minnas att det blev oätligt någon gång i alla fall. Ingen bad mig att lag mat någon gång, jag gjorde det för att jag ville, för att det var så förbaskat kul, en av de få grejer jag längtade efter att göra på kvällarna, att imorgon få laga något nytt. Sen var det ju bara ett plus om de som åt av maten gillade den lika mycket som jag! 
Kan låta sjukt, men det var så, och jag tyckte verkligen det var skitkul då. Men, så lessnade jag helt, jag lessnade på restaurangskolan och på att laga mat hemma. Kom på att jag vann några timmar i tid till annat varje vecka om jag lät bli att laga mat. Men som sagt, nu har jag börjat så smått igen, och det är ju sjukt kul. Och gott, när jag väl lagar något. Dock så blir det oftast samma, samma och ganska enkelt, och det handlar om tid. Det går inte laga fyra-timmars en vardag då man går i skolan, men på loven och helgerna så!

Så... det var ju inte för intet jag fastnade vid Julie & Julia när jag letade film på videoteket idag. Och vet ni vad, nu om någonsin vill jag börja laga storkok igen! Vilken underbar film...
Jag hör nog hemma i köket ändå och jag har alltid sagt att vad än jag jobbar med så ska det innehålla mat/kost i någon form, och ja, det ska de verkligen göra. Vi lever av mat, så varför underskatta det, varför äta skit? Nej, det ska vara från grunden och vällagat, inga konstigheter, då kan man äta, och njuta - och må bra. För man kan ju välja själv, vad man lagar, och hur man lagar det! Say no more.

För, finns det något som är trevligare och värdefullare, godare, än ett bord fyllt med trevliga människor, släkt/vänner, god mat + dryck? Knappast.

Heroes

I, I wish you could swim
like the dolphins, like dolphins can swim.
Though nothing, nothing will keep us together,
we can beat them, for ever and ever.
Oh we can be Heroes, just for one day.

I, I will be king
and you, you will be queen.
Though nothing will drive them away,
we can be Heroes, just for one day.
We can be us, just for one day.

I, I can remember,
standing, by the wall
and the guns, shot above our heads
and we kissed, as though nothing could fall.
And the shame, was on the other side,
oh we can beat them, for ever and ever,
then we could be Heroes, just for one day.

Lördag

Vaknade med tuppen imorse och kunde inte annat än att kliva upp, då vädret var strålande redan klockan sju! Blev inge pulkaåkning idag, tar det imorgon stället! Men jag har njutit av denna dag och detta vårväder på annat vis. Tillbringade eftermiddagen hos och med mormor idag, vilket var det bästa jag kunde gjort.
Ibland är det så lustigt, hur allt kan vända på två minuter, humöret, lusten, pirret... Tur jag har mormor, henne har jag i alla fall alltid humör och lust till, alltid.

Hör och häpna, jag ska inte se andra chansen ikväll... Ska se The Wrestler istället som lyckligtvis går på tv1000 ikväll, blir aldrig av att jag hyr den! Tror den kan vara riktigt bra.


Fredag.

Skulle tippa på att en knapp timmes skrivande återstår på denna vårduppgift, den sista inför lovet, sen lämnar jag både den och denna byggnad för tre veckors ledighet! 5 dagarns ledighet här hemma i Sverie som följs av dryga två veckors ledighet i Thailand! Sol, bad, god mat, läsning, shopping och uppsyning av studentklänning, bättre kan jag knappst önska mig eller få! Fantastiskt skönt ska det bli.

Fredag!

Tonight I'm gonna take that ride
across the river to the jersey side,
take my baby to the carnival
and I'll take you on all the rides..

Kan inte lyssna mig less på låten, den är så bra, som så många andra. Jag behöver och ber för ett fullt Ullevi sommaren 2011!

Today we´re gonna take that ride, up to Hudik, Sanna and I.
Jag har en hududvärksmorgon, men, jag är säker på att tiden och Sanna kommer se till att vår dag i Hudik blir fin ändå! Varför har jag börjat med denna huvundvärk på mornarna? Käns ju väldigt onödigt, har aldrig lidit av det förr vad jag kan minnas... Tjatigt är det, men brukar gå över bara man påbörjat dagen.

Nu ska jag packa matsäck och sedan skjutsa mamma till jobbet!
Sköna fredag!

Torsdag.

Sometimes everything seems awkward and large,
imagine a wednesdayevening in March,
future and past at the same time...

You don't know, you don't know,
you don't know anything about me.




KPC med Sanna och det är nu! Hungrig.

RSS 2.0