Känner mig tvungen att skriva nu.
För, snacka om att jag haft ett bra avslut på år 2010. Jag har haft två helt underbara dygn i Stockholm tillsammans med Philip. Fick precis som jag tordde den bästa födelsedagspresenten hitintills, och förmodligen någonsin, Yasuragi Hasseludden, ett spahotell där tanken är att man ska få/känna precis det som Yasuragi betyder - inre ro. Och att man fick det! 
Man checkar in, får en morgonrock, ett par tofflor och badkläder som man direkt tar på sig för att sedan stanna i dem tills man åker hem, då man packar med sig outfiten det hem. Man har alltså morgonrocken på sig heela tiden, lika ner till badet som på middagen och frukosten. Helt underbart. Det hela går ut på att bada, äta frukt och dricka te som står uppdukat och tillgängligt från tidig morgon till sen kväll, äta trerätters på kvällen, som var fyrarätters, äta stor frukostbuffé påmorgonen, göra ingenting eller vad som erbjuds. Njuta helt enkelt!
Det erbjöds många olika aktiviteter, men vi var så nöjd med att bara bada och ligga och vila i alla vilostolar som fanns där, och äta frukt, så vi gick bara på en aktivitet. En slags ljusmassage/gongmassage, helt underbart!
Och badet... då är det inte vanliga bad inte, utan riktigt riktigt varma, nästan heta bad utomhus. Där sitter man i svag mysbelysning, i ett flertal minusgrader högt uppe på hasseludden med utsikt över vattnet där alla Finlandsbåtar rullade in! Så fint, så skönt, så varmt om kroppen och så kallt om nosen.

När vi checkat ut igår bestämde vi oss rätt snart för att inte åka hem, utan stanna en natt till och ta en heldag i Stockholmsstad och en till natt på hotell, och det gjorde vi helt rätt i! Även om Hasseludden är något helt eget så är en natt på Hotell Tegnérlunden och en dag i Stockholm med mongolia och bio som avslut inte helt fel det heller! Gud så skönt vi haft, Gud så mycket och gott vi ätit och Gud så bra jag mått! Och och och, inte att förglömma, så avslutade vi denna resa och dagens förmidag med att beställa kök på ikea i Valbo!!
Och eftermiddagen och denna dag avslutade jag med ett fyra timmars arbetspass på McDonalds, snacka om kontrast till Hasseludden där närstintill total tystnad råder, jises!

Nu ska jag duscha av mig allt stekflott, packa upp och sova!
Godnatt, och gott nytt år!



Julafton


Julaftonsmorgon, men inte känns det så inte, trots att jag spelar julmusik, snön faller och det är galet vacket väder ute! Men, det kan ju bli en riktigt bra julafton ändå, trots att jag inte har någon julkänsla alls.

Igår hade vi lilla-lilla julafton i Stugsund/Kolsta, och jag som inte skulle ha några klappar fick såklart det ändå. Man får med andra ord julklappar även om man inte varit speciellt snäll.. 
Och med andra ord börjar det ju också bli hög tid att få lägenheten i någon slags form så jag har någonstans att göra av alla mina fina saker!

Övriga familjen är på julgrubba, vilket varit en viktigt tradition i denna familj, men när man fyller 18 bestämmer man själv hur man vill göra, för två år sedan ville jag väl prova min makt och vägrade följa. Och så iår, andra gången på 20 jular som jag inte är på morgon/julkrubban, inte för att jag är vrång eller sur, utan för att det är så jäkla skönt och mysigt att få dansa runt här hemma själv en timme.

Men nu ska jag förbereda fika till diverse familj och släkt kommer tillbaka, sen bär vi av mot Rengsjö där Kalle, julmat och Tomten väntar.

Önska mig en bra julafton, så önskar jag er detsamma!
Kram och God Jul!



Julrusch


Igår köpte jag mina första julklappar, och jag har ungefär hälften kvar känns det som, imorgon jobbar jag, så, jag är tvungen att ordna de resterande idag med andra ord, om det ska bli några fler.
Bortskämd som fan är jag gällande tillgång till bil, men idag visade det sig att mamma visst behövde sin bil för att själv uträtta klappar, snopet, och pappa ska till Alfta. Så, efter lite panik så löste det sig på så vis att jag tar tåget.
Jag skulle vilja säga såhär, bara man hittar det man ska och hinner, så gör det väl inget ifall man handlar julklapparna i sista sekund, egentligen. Men det jävliga är om man inte hittar det man söker såhär dagen eller dagarna innan deadline, då blir det jobbigt. Och smart som jag är har jag sparat de 'viktigaste' klapparna till sist.
Men det har ju blivit lite utav en grej känns det som, snarare är något som det inte inte brukar vara om man är ute i god tid...

Ikväll kommer prinsen hem, efter ytterligare några dygns jobb i fjällen. Gillar inte att han ska bila flera timmar idag och gillar inte att han håller på att jobba ihjäl sig. Men vad jag gillar är att han är världens gulligaste och att vi om precis en vecka åker till Stockholm för ett natt på Hasseludden! Bättre födelsedagspresent hade jag knappast kunnat få. Fick även en låda med ca. 2 kg blandade ostar, så ont i magen har jag haft, men fan så gott det är, med ost!
Det enda negativa i det hela är att jag aldrig kommer kunna toppa detta med en julklapp, men men. Det skulle vara 2 kg godis till honom och en resa till ett vamt land då... men det har jag inte ekonomi till, då jag ligger på minus, minus för att jag köpt lägenhet, vilket känns jäkligt bra, och nu ska vi börja riiiva!

Nu måste jag åka, hejs.


15 december


Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min födelsedag.
Och egentligen borde väl denna dag gå ut på att jag ska tacka mina föräldrar som faktiskt lät mig komma till livet för 20 år sedan...

Min födelsedagen började faktiskt firas redan igårkväll, då Philip drog på fjällsjobb tidigt imorse. Och skitfina presenter fick jag verkligen, även imorse av familjen. Klockrena Matilda presenter. Puss på er!

Nu ser jag framemot en braaa dag, det vill säga en lugn dag med ett bra humör, det är det enda jag önskar mig faktiskt, samt några timmar tillsammans med mormor.

Puss och kram!





14 december


Det var 13 december igår, tredje advent och luciadagen med andra ord, fast näe, jag kan inte fatta det. Men det är sant, det har redan varit tredje advent och luciadagen har redan varit. Jag har noll julkänsla och jag tror faktiskt inte jag hunnit njuta just något av advent detta år. Allt har handlat, och handlar om flyttning, vilket har varit och är jäkligt kul, såklart. Men lite tråkigt är det att jag missat njuta av adventtid då det enligt mig är den bästa tiden på året.

Och eftersom vi är två i familjen som ska flytta, och den älsta av oss ligger ganska långt före i det flyttprojektet, så får jag vänta så snällt tills hon och Lars har bosatt sig på  riktigt innan vi på allvar kan ta tag i mitt blivande hem. Men sen, kanske i slutet av denna vecka till och med, ska det ta mig fan börja rivas, läggas och sättas av bara den på Norrtullsgatan så jag kommer in någon gång. Fördelen med mitt nya hem är att det inte kommer ta en artondel av tiden som Stuvaregatan tagit, tack och lov!
Den som väntar på något gott... kan man lugnt säga.

Något annat jag inte alls hade koll på är att jag fyller år imorgon, ja... Men kalaset blir på lördag så jag känner mig inte alltför panikslagen över matlagning och tårtbak ännu. Lyckligtvis kommer jag nog inte behöva stå för kalaset på egen hand, så att säga, brukar aldrig vara så. 

Jag har alltså noll koll på dag och datum numera, men det gör inte så mycket så länge jag bara håller koll på när och hur jag jobbar.
Och appropå jobb så måste jag säga att det var riktigt skoj att jobba igårkväll!
Jag jobbar egentligen rätt så lite än så länge, vilket är synd med tanke på min ekonomi och mina kommande utgifter, men samtidigt har det varit jäkligt skönt att ha de lediga dagar jag haft, för det känns verkligen som om jag haft ett heltids om inte övertidsarbete den senaste tiden. Har sovit och sover på tok för lite och hinner trots många lediga dagar inte med en tredjedel av allt jag tänker och vill hinna. Så jaa, eget hem utan anpassning och nervsammanbrott på andra bli något det!

Just nu är jag inte bara trött, utan snortrött efter fya alldeles för korta timmars sömn. Men det känns bra ändå då dagen ska tillbringas i Gävle med Sanna, vilken är en av de jag tycker allra mest om att umgås med och den absolut starkaste och mest beundransvärda flicka jag vet. All kärlek till henne.

Puss o kram!


Juletid





*

Christmas night, another fight
tears we’ve cried are flood
Got all kinds of poison in,
of poison in my blood

I took my feet to Oxford street,
trying to right or wrong
Just walk away those windows,
but I can’t believe she’s gone

When your still waiting for the snowfall,
doesn’t really feel like Christmas at all

A group of candles on me are flickering,
oh they flicker and they flow,
and I am up here holding on to all those chandeliers of hope
and like some drunken in this city
I am go singing out of tune, singing how I always loved you darling,
and how I always will

But when your still waiting for the snowfall,
doesn’t really feel like Christmas at all
Still waiting for the snow to fall,
it doesn’t really feel like Christmas at all

Those Christmas lights, light up the street
Down where the sea and city meet
may all your troubles soon be gone
Ohh Christmas lights keep shining on...

Those Christmas lights light up the street,
maybe they bring here back to me,
then all my troubles will be gone,
ohh Christmas lights keep shining on

Ohh Christmas lights light up the streets,
light up the fireworks in me
May all your troubles soon be gone,
those Christmas lights keep shining on

* * *


Trött och less, och glad,

allt på samma gång, och det är väl häligt att man kan vara det!

Trött, trött trött trött på grund av att jag sover alldeles för lite nu för tiden, och trött på att jag har sån sjukt dålig självdiciplin. På måndag, på måndag och så vet man ju innerst inne att det aldrig blir av. Näe, jag låter nog tiden bara gå så länge, sen försöker jag att få bra rutiner och bra sömn den dag jag bosätter mig på Norrtullsgatan 29!
Just nu bor vi som i ett kollektiv här hemma, folk och saker finns överallt i detta hus. Sex vuxna männisor med sex olika jobb och därmed arbetstider, dessutom prioriterar vi olika och har helt olika tidsuppgattning, vi har även helt olika syn vad på stökigt och inte stökigt är. Och ofta står det 5-6 bilar på gården!
Men det har varit lite småmysigt också, det måste jag säga, men nu känner jag att jag blivit mätt på allt stök och trött på att det aldrig går att planera något, så nu vill jag verkligen flytta till ett eget hem, där jag gör precis som jag vill och där jag bara har precis de saker jag vill.
Därför känns det mer än bra att alltifrån papper till nyckelöverläming nu är klart när det gäller lägenheten, nästa steg nu är att börja rusta! Pappa och jag var där igårkväll och rev en bit golv för att se vad som fanns under, dessutom städade jag badrummet så det är anvädbart under den tid vi nu kommer hålla till där. Resten får gärna vara skititgt, då det ska ut.

Även denna söndag som var spenderades på ikea, där jag även gjorde min årspremiär gällande julbord. Men, jag föredrar köttbullarna och äggen, blir bara äcklad på alla inläggningar och röror. Köttbullarna räcker mer än lång, och då kan man ju vara lika smart som Philip och ta köttbulletallrik istället, då man även får brunsås.
I alla fall så var själva ikeabiten i övrigt väldigt trevligt i vanlig ordning, och ännu trevligare nu då man var där för att både kika och införskaffa. Känns som att lägenheten börjar bli komplett nu, har bestämt i stort sätt allt, så nu är det bara till att börja riva, införskaffa och instalera!

Önskar jag hade ett 7-4 arbete, då får man automatiskt rutin, plus att man får en lång dag och en ledig eftermiddag/kväll. Det är min nya dröm nu, när drömmen om lägenheten blivit sann. Vill tillägga att jag inte klagar på jobbet, och visst är det skönt att ha lediga vardgardagar, men i längden så tror jag man mår allra bäst av ett 7-4 jobb.

Och appropå jobb så ska jag nu göra mig klar för just det.

Ha en bra dag i kylan!



Första december


Adventtid, ja... det är något alldeles speciellt med adventtid, och jag gillar denna tid skarpt.
Och denna adventtid är inte sämre än någon tidigare, näe, kanske bättre!
Det händer saker nu och jag älskar det, jag älskar att jag köpt lägenhet och än mer att vi nu till veckan ska börja renovera den! Jag älskar att vi gått in i december månad, att jag har Philip och att jag har mamma och pappa, givetvis. Herregud, vad hade jag gjort utan pappa just nu!? Känns som att jag aldrig skulle kunnat flytta hemifrån utan hans hjälp, inte bara allt man ska ha koll på och veta när man köper lägenhet och hela den biten, sen har vi ju rustningen också, jag kan noll vad det gäller rustning, vilket är en helt annan sak än inredning, för inreda ska helt och hållet ske på min hand, där känner jag mig trygg, men att riva, bygga, lägga golv, planera kök. Omg, visserligen hade man väl fått hjälp på annat vis om fallet varit annorlunda, men då hade jag varit en nervvrak vid det här laget. Näe, tack gode gud för de änglar jag har.
Något mer jag älskar är att en av alla mina änglar kommer hem ikväll, efter tre långa dygn borta i fjällen, på jobb...

Två dagars jobb står på kö härnäst innan en ledig helg kommer, en ledig helg som tillägnas Norrtullsgatan 29C, åtminstonde söndagen, för då blir det en heldag på Ikea, för att införskaffa de stora grejerna. Och så ska vi testa Ikeas julbord, årspremiär för min del. Och appropå mat, äta... gör man annat denna tid, näe. Är väl enda nackdelen med vinter, jul, adventtid, skitlätt att osynnersäta... skitmysigt att fika, skitmysigt att göra julgodis, skitgott med glögg, -skitdrygt att gå ut och gå i 10 minusgrader eller ensam i mörkret.
Aja, hemskare saker kan man gnälla över


Nu ska jag packa min knäck, trycka i lite nejlikor i apelsiner så det luktar lite gott här hemma, och, tina lussebullar som någon troligtvis kommer blir glad över att få.


Puss & godnatt



RSS 2.0