Onsdag


Det blev en tidig morgon denna morgon, vilket inte gjorde mig något då vädret även denna dag är på bra humör!
Gillar inte den där biten med att somna om, så jag kliver hellre upp en halvtimme innan väckarklockan ringer istället för att försöka somna om. Som idag.

Tre dagar återstår av gymnasiegången i detta liv och det lär bli tre snabba dagar! Denna dag ska jag, Viking och Olivia spendera i Gävle, först ett studiebesök på Gävles dental kirurgi och därefter ett försök att uträtta studentstuffs nere på stan. Det är inte långt kvar tills dess nu heller, avslutar praktiken på fredag om sex veckor och lördagen ska man stå där, i högklackar och finklänning, hur ska detta gå!? Det kan man faktiskt fråga sig, som den plattskodda och icke uppklädda människa man är, och så... med publik dessutom. Käns otroligt roligt men otroligt ovant och olikt mig.

En timme kvar tills avfärd, och det är bara jag hemma, The Rising skulle sitta fint med andra ord!

Puss & hej!




Fredag


Ett stilla regn fyller spåren efter mina steg
Ett stilla regn möter marken på min vandringsväg,
ett stilla regn.

Det faller pärlor från himmlen och jag kan känna, dom smyckar mitt hår.
Jag blundar länge och tänker, å det blir skönt, snart kommer en vår.

Ett stilla regn, svalkar luften som jag andas in
Ett stilla regn, varje vattenpuss är din och min.

Det rinner silver från taken och jag kan se hur det blänker mot mig.
Det brister sakta i molnen och det blir sol, den lyser på dig.

Ett stilla regn, samlas till en spegel i min hand,
ett stilla regn, sköljer snäckorna vid havets strand.

Ted Gärdestad har fyllt mina senaste 14 dagar, vilket nog hjälpt mig från att bli ett nervvrak ibland. Jag upptäckte föresten att jag inte hört en tredjedel av alla hans låtar och insåg samtidigt att en del av dessa låtar är några av de allra bästa.
Det har varit 100 % pluggande på dagsschemat de senaste två veckorna, och jag hade väl aldrig kunnat tro att näst sista veckan på sammantaget 13 år vid skolbänken kom att bli den tuffaste. Lyckligtvis är de nu inlämnade och endast två dagsfärska uppgifter är kvar att göra innan fredag om en vecka, vilket inte käns speciellt stressande, det såg dessutom ut att vara två rätt trevliga uppgifter, då man fick tänka och tycka mycket själv och slipper alltså plöja igenom bok efter bok, jag är trött på att läsa nu.
Om 10 dagar börjar min praktik på tandläkarmottagningen i Iggesund, detta innebär att jag om 7 dagar går min sista dag i skolan. Praktiken slutar fem veckor senare en fredag och på lördagen är det bal - som följs av en studentvecka - som följs av sommarjobb på Albertina - som följs av - ? JAG HAR INGEN ANING! Det ska bli så sjukt spännande att se vad som händer och det käns faktiskt skönt att inte veta, inte ha några planer, bara tankar...

Vad händer i världen förresten? Hör att det är Nyheterna uppe på teven just nu, och önskar att jag inte hade hört. Usch vad lyckligt lottad man är.

Imorgon verkar det bli finväder, vilket jag också är lycklig över. 
40 års jubileum med Druiderna imorgon eftermiddagen även och jag, mamma, Sara och Lars (kors i tak) är 4 av 115 anmälda, blir säkerligen en trevlig tillställning!

Nu blir det kväller, godnatt och sov gott.


Torsdag 22 April


Ain't no angel gonna greet me, It's just you and I my friend
and my clothes don't fit me no more
I walked a thousand miles just to slip this skin

The night has fallen, I'm lyin' awake
I can feel myself fading away
So receive me brother with your faithless kiss
or will we leave each other alone like this
on the streets of Philadelphia

Det är satans mycket att tänka på just nu och jag som är expert på att bli stressad för minsta lilla skitsak mår inte toppen då, även om jag känner att jag vill, vill, vill och bode fixa saker och ting fastän det är mycket, det så tänker och tycker andra delar av mig inte alls detsamma. Min kropp verkligen kapitulerar! Sömnbrist är kanske det sörsta problemet och sömn är en av de ting jag inte riktigt har ro med just nu. Men, inatt sov jag riktigt bra och ganska många timmar - efter att ha bytt sovplats för tredje gången till sfoffan! Så, nu lär det bli soffan de kommande nätterna då jag inbillar mig att det var flytten dit som gjorde susen.

Nu ska jag lyssna på Streets of Phiadelphia, innan det bär av mor Cfl där en föreläsning för SFI + OP3 eleverna väntar mig och Olivia. Ge mig mod och kraft! 
Streets of Phiadelphia kanske är en av de topp 10 bästa låtar karn gjort och den gör mig faktiskt lugn...


Idag fyller Lars Wernersson 25 år även, vilket givetvis ska firas!


Söndag


Fy farao vilken natt! Har sovit som ett arsel och drömt ännu otrevligare. Inte tror jag det var höften som spökade heller, för den käns betydligt bättre idag. Snarare var det emonerna uppe i skallen som hade det kul inatt.
Usch. Och som den morgonmänniska man är så blir ju inte mornarna senare av att man sovit dåligt, då är med uppe innan tuppen och inte med tuppen. Det blir en lång dag med andra ord, vilket i och för sig inte gör mig något, lyckligtvis så är det fint väder denna morgon och jag hoppas det fortsätter så, då det ska grillas grillas grillas i eftermiddag. Helt klart ett av det allra bästa med våren och sommaren, grilla!

Men nu, nu är det tandvård och arbetsmiljö som gäller, inlämning imorgon... tjohoo!




Kortspel


Jaha, och sedan när fick man bara ett visst antal läggningar på Harpan? Har man till och med ändrat reglerna på Harpan nu, kan ingenting få förbli som det en gång var? Nu kommer jag ju aldrig få ut den någon gång.
Hah, vad besviken jag blev när jag märkte att Harpan på min dator skiljer sig lite från hur den brukar vara.

Mamma lägger just nu patiant och jag sitter mitt emot med datorn och lägger Harpan, mer komplicerat än så behöver det inte vara.

Jag måste få säga att det var lite ansträngande för min höft att gå idag, upptäckte att min skogsrunda tog mig en kvart längre än normalt att gå, så, rätt så ont har jag ju, inte bara gnäll alltså. Sen kan man ju fråga sig varför jag inte stannade hemma och vilade min höft, vilket jag tänkte först, men jag ville testa om det blev bättre eller sämre av lite gymnastik, men jag tror det är vila som gäller! Men jag blir ju tokig av att bara sitta inne och skriva hela dagarna, promenaden är min räddning, helt sjukt vad mycket jag kommer på när jag är ute och går, slog mig idag att jag borde ha med mig anteckningsblock och skriva ner stödord... för dock hinner jag tappa en del trådar innan jag kommer hem igen och ska till att skriva. Knäckte en viktig nöt gällande tandvården på demente John idag, stackars gubbe, hans mun och tänder hade ni inte velat haft, och ännu mindre hade ni velat vara hans vårdare, hah! Men tandvård är intressant!! Och om två veckor går jag ut på 5 veckors praktik i Iggesund, vilket jag kommer göra med nöje. Är det tandläkare jag ska bli ändå kanske..

Nu ska det marineras kött! Grillning imorgon!



Lördag


Om jag inte mins fel så var det förra veckan jag nämnde att jag var så glad över att jag inte haft problem med höften på väldigt väldigt länge... men, jag glömde ta i trä. För givetvis, bara för att jag sa det förra veckan så har nu denna plåga kommit tillbaka, kände hur det började ömma igårkväll och imorse kände jag mig som 95 när jag skulle kliva upp för att sedan gå ner för trappen. Överansträngning, kanske. Ett nytt skov, kanske. Jag hoppas på överansträngning, men det bådar inte gått då det är återkommande och samma höft varje gång, höftproblem är inget för unga människor för sjutton!
Lovade mig själv sist att jag skulle gå till doktor och undersöka mysteriet nästa gång det kom tillbaka, men förmodligen så gör jag det inte heller denna gång. Finns så många som går till sjukhuset för minsta lilla, och värre vet jag inte, så jag skonar nog min doktor och sjukvården från det även denna gång. För så illa är det ju inte, bara jag rört mig ett tag så går det ju an!

Nog om detta, torpet. Lite spröjs och grönska här bara, sen så! Älskar dörrarna, orginellt med falurött och dessa gammelgula dörrar! Och insidan.... ni ska se mina ritningar! :) Jag vill bara sätta penseln i handen nu och börja måla måla måla! För insidan lär bli rätt förändrad innan när jag är klart, bara utsidan som tillatalar mig än så länge. Jag vet till och med vilken sorts kruka jag ska ha på mitt slagbord!! Jag har hamnat i en mani utan dess like! Det finns dock en nackdel, om det bara stod på ett annat ställe... men jag får väl fixa mig en kopia och placera varhelst jag önskar. Fast ändå, orginalet är ju bäst... och Norrala har jag aldrig tyckt det varit fel på. Vi får väl se hur det blir med saken, av ska det bli i alla fall, sen om det är nästa år eller om fem år, det återstår att se!


        


Nu ska jag koppla bort höftvärk och hus, och istället försöka skriva lite. Mina helger består inte av annat än att plugga, äta och ta en promenad, för att sedan i bästa fall ta en dusch innan det är kväller och tv, faktiskt är det sant, hah, men jag trivs rätt så bra med det, så det gör mig inget :)

Ha en fin vårdag!
Kram







Torsdag


Varför måste det lukta så illa i huset bara för att man kokar lite broccoli!? Står inte ut med stanken men kan inte motstå att äta broccoli var och varannan dag heller, så jag antar att det bara är att välja, stå ut med stanken eller strunta i att äta broccoli. Det spelar ingen roll om man har full effekt på fläkten, det luktar ändå. Och varför måste vattnet lukta jord!? Räcker det inte att det ser skitigt ut, måste det lukta skitigt också...

Det hör inte till ovanligheterna att jag plockar och städar istället för att plugga när jag är hemma själv. Inget undantag idag, då jag även städat ut den lilla påsken vi pyntat fram. Den skulle väl ha varit ute för några dagar sedan? Men den åkte ut nu, så nu blev det ännu tommare på bänkarna och bordet här hemma. Tror jag ska ta på mig mina stövlar och ta en vända till skogen för att försöka finna lite vitsippor och björkkvistar, för här måste pyntas vår! Blir kväpp av att bara se döda blommor och tomma bänkar, det ska synas att det är vår nu. Vi är heller inga storkonsumenter av frukt här hemma, det var väl bara jag som var det ett tag och nu när jag inte äter lika mycket frukt så är även fruktfatet tomt! :( Finns väl inget trevligare än att proppfullt fruktfat men massa olika frukter... men de ska ju ätas upp också!

Näe, nu längtar jag till mitt lilla röda torp, inredde entrén/hallen igårkväll innan jag somnade, blir helt klart ett litet putsat "halvmåne-salgbord" till vänster när man kommer in i hallen...
Näe, jag får nöja mig som åskådare på Stuvaregatan så länge, för minst ett år lär det dröja innan jag kan börja uppfylla mitt drömhem.

Nu börjar det stänka ute ser jag, så det är väl bäst att jag skyndar mig ut på sippjakt!


Onsdag


"Helg" för denna vecka!
Eller ja, självstudier kallas det, så ännu är det inte riktigt helg, har lite att göra faktiskt, kanske även lördag och söndag. Men jag gillar det där med självstudier, då man kan gå till väga efter lust och behag, då funkar det fint att ägna lite tid åt plugg även lördag och söndag.

Våren har kommit, minsan, hej o hå vad välkommen den är! Bara att grillen tagits fram och man kan sitta på altanen och äta! Dock så blir vårat vatten väldigt smutsigt denna tid, hör liksom våren till här i Norrala, så nu är vi inne i den period av året då vi får bunka och köpa dricksvatten några veckor, men det funkar ju det med. Det var något som gick fel någon stans på vägen från brunnen till kranen då de grävde sist. 
Dock måste säga att det kändes trevligare att frakta vattendunkar och vattenflaskor i Thailand än vad det gör här hemma.
Ett till dock är all grönska börjat vakna till liv nu, vilket gör mig väldigt trött och ger mig klåda, inte minst i ögonen. Idag var en jobbig dag för mina ögon. Men, jag betalar gärna det priset för att få dessa sköna dagar!

Nu, ska jag göra mitt bästa för att hålla mig vaken någon timme till, då jag gärna vaknar för sju på mornarna fastän jag inte behöver. Vore skönt att kunna sova till nio åtminstone! Imorse hade jag väckarklockan på åtta, men den sköna vårsolen väckte mig kvart i sex :) och på vägen till rullgardinen, som jag smart nog bara dragit ner till hälften, varför vet jag ej, så insåg jag att jag var för pigg för att somna om, så jag drog upp den en bit till istället och gick ner till min morgondrog, vitlök och balsamico-marinerade parmesankuber... och kaffe! Så sjukt gott, har ni inte smakat ostkuberna så gör det! Finns bland tapashyllorna...


Nu var jag ambiös att skriva, så jag hoppas David är nöjd.

:)


Big girl


Walks into the room, feels like a big balloon
I said, "Hey girl, you are beautiful!"
Diet coke and a pizza please,
diet coke, I'm on my knees
Screamin, big girl, you are beautiful!

You take your girl and multiply her by four,
now a whole lotta woman needs a whole lot more!

Get yourself to the butterfly lounge,
find yourself a big lady
Big boy come on around
and they'll be calling you baby
No need to fantasize since I was in my braces
A waterin hole with the girls around,
curves in all the right places!



Fredag


Nybäddning om ompyssling tycktes funka för att jag skulle sova bättre, sov riktigt bra inatt måste jag säga. Såg A walk ro remember igår, vilken jag kan rekomendera, sorglig dock, men bra.

Nu bär det av till Trönö där jag ska spenderna dagen tillsammans med farmor, Hedda och Lova!


Torsdag


Har sovit som ett arsel inatt, och vansinninga mardrömmar har jag drömt också, inte kontigt att jag sovit dåligt kanske. Provade byta säng någon gång vid två, men jag vill inte påstå att jag sov bättre för det. Vaknade igen halv sex med läslampan i sängen och mobilen i tre delar på golvet, har inte varit med om liknande förr!
Somnade om och sov halvdant fram till 7, sen stod jag inte ut längre utan klev upp halv åtta.

Så, nu har jag bäddat ur sängen, dammsugit och lagat mat, och klockan är bara tio, det kommer bli en lång dag och en tidig lunch/brunch med andra ord, vilket är fint båda delarna!
Solen skiner och Ted Gärdestad går i spelarn vilket gör allt så himla mycket trevligare.

Ikväll ska jag se till att läga mig sent, om det så ska krävas att jag får sätta tandpetare för ögonlocken, jag ska vara riktigt jäkla trött innan jag lägger mig, och sen förhoppningsvis sova som en stock inatt! Vore skönt. Värdelöst att lägga sig innan man blivit riktigt trött, vilket jag gjorde igår.

Nu blir det käk och sen en promenad i vårvädret!


En heldag


Trötta ögon efter att ha kört bil hela halva dagen och trötta öron efter att samtidigt ha lyssnat på en risig radio och en risig radokanal (Jens val). Även trötta fötter har jag efter att ha sprungit i affärer resterande tiden av dagen, med glad är jag ändå, så länge det inte gör ont så får kroppens delar vara hur trötta de vill!
Fann och köpte en vårjacka och en trevlig tröja gjorde jag i alla fall, så det var ju väldigt bra, en bikini också för den delen, väldigt fin tyckte jag, väldigt tråkig tyckte Jens. Men sen är ju han som han är ;D En sak är i alla fall klar, och det är ju att man aldrig har långtråkigt när man är med honom.

Imorgon blir det en riktig skrubbdag, då jag är ledig och hemma själv hela dagen lång, och då min kropp skriker efter att bli omhändertagen... håller helt och hållet på att byta skinn nu, och sorgligt nog följer ju en hel del av färgen man fick i Thailand med. 
Jag ska även bädda rent i sängen, vilket jag tänkt mig göra några dagar nu och vilket kan vara bland det skönaste som finns!
Nu, skiter jag i allt som har med frächhet att göra, drar på mig en heltäckande pyamas och dyker rakt ner i sängen! Sköönt. Eller, jag gör ett stopp i soffan och ser på efterlyst först, ja det gör jag.

Kram!


Tisdag


Ååh, det är inte lätt att hitta skor när man har fötter små som barnfötter.. jag letar förgäves efter vårstövlar nu, men allt är för stort och lågskorna kan jag inte ta fram heller för det är ännu för kallt och blött för det, och vinterstövlarna är för varma och klumpliga käns det som.
Visst finns det mycket skor på barn, men nästan alla har glitter eller liknade på sig, varför!? Har faktiskt hittar väldigt mycket fina vårstövlar på Din Sko på barnavdelningen, men så förstörs allt med någon klatchig text, färgade sömmar eller glitter... men det var väl så man ville ha det när man var mindre, men inte när man är 19.

Det blir Gävle imorgon med Malin med en förhoppning att både finna ett par stövlar och en vårjacka! För nu lär det väl ändå vara nära, tofsviporna har till och med kommit, och då säger farmor att det är vår!

Hittade i alla fall ett par söta gummistövlar igår, och eftersom jag inte har några så kände jag mig nästintill tvungen att köpa dem, röda med vita prickar, storlek 34, kan det blir så mycket gulligare? :) 
Det är ju verkligen gummistövlemode nu verar det som, finns huur mycket gummistövlar i olika modeller, mönster och färger. Kul tycker jag, praktiskt i detta slask om inte annat!

Ska ut och inviga dem nu för övrigt, bäst att leta upp en stor vattenpöl och testa funktionen ordentligt!



Påskafton


Långfredagen upplevdes som alltid vara lite längre än andra dagar, givetvis är den inte det, inbillning och tidsomställning kallas det, men på något konstigt vis så blir den dagen alltid så lång, man hinner med massa och är nöjd och trött redan vid fem-sex tiden.

Om gårdagen kändes lång så har, och kommer, denna dag kännas jättelång. Var uppe före tuppen imorse, då min mage lekt krig hela natten och jag inte längre stod ut då, utan klev upp då vädert lyckligtvis var hyffsat.
Jag minst sagt plågade mig själv och min mage igår, vilket inte är första och säkerligen, tyvärr, inte heller den sista. Jag proppade i mig broccoli hela dagen, då jag inte kan få nog av min egengjorda brocilogratäng, därpå åt jag väldigt myket vitlök i olika former, då jag avslutade dagen med kebab med vitlökssås när klockan var si sådär halv åtta på kvällen, inte bra att äta mycket så sent, särklilt inte kebab dränkt i vitlökssås! Och sist, men verkligen inte minst, kaffe! Jag drack 6 muggar kaffe igår och då var det muggar, stora muggar, varav den senaste dracks efter middagen, dvs vid nio på kvällen! Dricker jag tre muggar om dagen så kan det funka i bästa fall, men nu var det de dubbla vilket inte innebär annat än magont och halsbränna! Sen sover man inte så bra.
Och jag är så fruktansvärt dum att det inte finns, och jag får så mycket skylla mig själv...

Idag har det fått bli skonsam mat och enbart te, kan kräkas av tanken på kaffe just nu.
Snart väntar däremot ett påskbord vilket innehåller otroligt mycket gott, men jag ska bannemig inte röra det som är rökt eller svårsmält, för det finns inge värre än onda magar, plus att det blir Olles ikväll och då ska jag misan vara kry på alla sätt och vis!

Nu ska jag spela yatzy med mamma och Sara, i väntan på pappa och Lars.

Glad Påsk, och ha en fin kväll alla som ska ut och stoja, och alla andra också för den delen.
Kram kram


I got life!


I got life, mother,
I got laughs, sister
I got freedom, brother
I got good times, man

I got crazy ways, daughter
I got million-dollar charm, cousin
I got headaches, and toothaches and bad times, too,
like you!

I got my hair, I got my head,
I got my brains, I got my ears,
I got my eyes, I got my nose,
I got my mouth, I got my teeth

I got my tongue, I got my chin,
I got my neck, I got my tits,
I got my heart, I got my soul,
I got my back, I got my ass

I got my arms, I got my hands,
I got my fingers, got my legs,
I got my feet, I got my toes,
I got my liver, got my blood.

I got life, mother
I got laughs, sister
I got freedom, brother
I got good times,
good times, man

I got crazy ways, daughter
I got million-dollar charm, cousin
I got headaches, and toothaches and bad times, too,
Like you!


Och sen ska jag bara lära mig hålla takten också... :)


Långfredag med solsken!


Åh, sitter i kollar i inredningkataloger, vilka det finns gott om här hemma sedan syster och Lars köpte hus. 
Jag vet inte hur många gånger jag inrett mitt kommande egna hem, speciellt när man är ute och går eller inte kan somna, och varje gång tror jag mig veta att precis vill jag ha det! Sen kommer en ny tidning, med nya idéer och färger... bara till att tänka om och börja inreda på nytt.
Tur en flytt inte är aktuell ännu säger jag bara, för då skulle jag lida av beslutångest i dessa inredningstider!
Jag hoppas för övrigt att mitt första hem blir ett litet rött torp, då det vore betydligt mysigare att odla kryddor direkt i marken istället för i krukor på ballkongen. 
Och övervägande vitt ska det vara på insidan, helt klart, det är något som kvarstår vid alla mina inredningar! Torpets utseende vad det gäller utsidan är klar för mig sedan länge, det finns ett litet, sjukt gulligt torp här uppe i Norralaskogarna, vilket jag ofta promenerar förbi. Och för att vara säker på att jag minns hur det såg ut ifall det skulle förfalla tills den dagen jag flyttar, så har jag givetvis knäppt kort på det! För ska mitt torp se ut, har jag suktat över det i flera år så är det nog meningen så.

Fint väder idag för övrigt, denna långfredag! Solen skiner och vägarna börjar torka vad det ser ut.
Så, nu blir det ut i solen i form av en promenad in till Stuvaregatan där korvgrillning och åskådning (från min sida) väntar!

Glad Påsk!


Plugg-torsdag..

... inte skär-torsdag!

Idag vill jag gärna tro på det där med att en bensträckare/kortrast varje 45e minut ska bidra till att man tar in mer kunskap och därmed får mer gjort. Har nu suttit två timmar i streck och försökt skriva några rader, och visst har jag skrivit, många rader, men samtliga har suddats ut! Jag har alltiså suttit och skrivit och skrivit i två timmar, och nu tog jag bort allt, för det stämmer inte överräns med hur jag vill ha det, eller okså hur det ska vara för den delen. HUR ska jag hinna bli klar med alla uppgifeter, när jag kört fast helt på nummer 2 av 11 uppgifter!? Jag är otroligt tacksam över att det är lov kommande vecka, för annars vet jag inte alls hur detta skulle gå till!

Socialpsykiatri/psykiatri är inte att leka med, även om jag har grepp om det och vet vad det handlar om i huvudet, så är det ibland fruktansvärt krångligt att få ner på papper!

Näe, lite yogurt och nötter + en mugg grymt stakt kaffe kanske vore till hjälp nu! Ja tack, det vore väldigt passande. 


RSS 2.0