Onsdag

-14 grader, ett par grader mindre kallt idag än vad det varit de senaste veckorna. Luften är fortfarande iskall, men det är grymt fint väder idag! Har aldrig varit så påpälsad som nyss på promenaden, 4 långärmade tröjor, varav 2 tunna, och 2 fleesetröjor, en tunnare och en tjock, sen en vinterjacka på det! Givetsvis även dubbla byxor och strumpor, mössa och dubbla vantar... såg otroligt uppstoppad ut och trots detta dussin av klädlager stod jag inte ut längre än 30 minuter ute i kylan! Näsan höll på att trilla av... Men det var härligt så länge det varade, för det är verkligen grymt fint ute idag och solen skiner.

Knappt två dagar återstår nu av detta år och personligen så tycker jag den det här med nyår är mer ångestladdat än trevligt. För vad är det man firar, jo, att ännu ett år sprungit iväg. Men, givetvis är det väl dumt att inte göra något av detta tillfälle ändå... fira ska jag ej, men gå ut och äta något gott med Elin ska jag göra, för att sedan inta soffan i hennes lägenhet på tu-man-hand och se Titanic, tror det blir den i alla fall, har bestämt oss för att se en lång och bra film, och vilken passar då inte bättre än Titanic. Vad år och dar sedan jag såg den, så jag tror det är dax att se den igen. Den är ju ändå en film som tåls att ses ett antal gånger såvida det gått en tid emellan. Vi ska kalla morgondagen att vi välkomnar det nya året fint, istället för dansa ut det år som varit.


Nu blire musik och matlagning!
Kramkram

Kallt

Hade en väldigt trevlig eftermiddag i Bollnäs med Sara idag. Kom överäns hela eftermiddagen lång, och jag tror båda var på bra humör idag. Gjorde några fina fynd också, vilket gjorde det hela ännu litet trevligare.

Nu har jag just tinat efter att nästintill varit sönderfrusen i fingrar och tår, de var varkligen som isbitar... Elin och jag trotsade kylan och tog oss en onödigt lång promenad, men när man först då det är lika långt att vända som att fortsätta rundan, inser hur kallt det egentligen är finns det inte så mycket mer att göra än att bita ihop och försöka tänka på annat än kylan. Sen när man kommer in i värmen och de börjar tina så gör det så sjukt ont! Fy farao vad ont det gör, molar kallas det! Har väl aldrig smakat så gott med varm mat och hett kaffe klockan halv tio på kvällen som idag.

Härnäst - kika igenom HM Spring season 2010! :) Katalogen kom idag, och det börajar minsan bli dax att beställa lite mer lättklätt... för jag har räknat ut att det endast är två och en halv månad kvar tills man befinner sig i varmare breddgrader! Fan som jag längtar!


Gör det nu - Peter Jöback

Galet fin låt.

Om du går och tänker på en formulering,
några ord för det vi redan vet,
vill jag be dig sluta, det gör för ont.
Låt mig behålla det sista av min värdighet.

Jag la min lycka i dina händer,
det var ingenting du bett mig om.
Här är platsen där allt tar slut,
så säg vad du ska säga, gör det nu.

Om vi passerat vår sista gräns,
låt det vara så, jag låter dig gå.
Du tar dina saker, ingen stor affär,
allting kommer se ut som innan du levde här.

Jag la min lycka i dina händer,
det var ingenting du bett mig om.
Här är platsen där allt tar slut,
så säg vad du ska säga, gör det nu.

Men om du ser mig någon gång på stan,
gå bara förbi, låt det bara va.
Låt mig slippa säga något om väder och vind,
gå bara förbi.

Jag la min lycka i dina händer,
det var ingenting du bett mig om.
Här är platsen där allt tar slut,
så säg vad du ska säga, gör det nu.

Söndag

Ont i halsen, och jag avskyr det.
Annars har det varit en lung och rätt skön dag idag. Återuppstod från det halvt döda efter att ha tagit mig en dusch imorse, var minsan inte pigg när jag vaknade, och ännu mindre på bra humör, usch! Sedan åkte mamma och jag in till stan och umgicks samt fikade lite med mormor Inga, för att sedan åka och handla mat. Och nu är vi hemma igen, nyäten och trött.
Tanken var att ta en promenad med Elin strax, vilket egentligen hade varit fint för mitt humör, men den blev framskjuten till morgondagen. Men åt andra sidan så mår nog min hals ändå bäst av att vara inne i värmen. Så, det blir en kopp te och en film tillsammans med mamma och pappa istället. Vi har nog blivit lite utav soffpotatisar på senare tid käns det som.

=)

Enligt tradition så var det annandags-middag hos moster igår, blev som jag önskat en favorit i repris, helstekt kalkon! Blev en lång och riktigt trevlig kväll som, också enligt tradition, avrundades med en kvälls/natt promenad i stan. Skitkallt och snöigt, men ändå mysigt eftersom den hör till traditionerna, kanske svaret på det halsonda dock. Det enda som inte föll enligt tradition iår var att ingen gjorde en riktig vurpa! Händer varje år! men inte detta, så den saknade jag lite. Hih.

Önskar jag hade en skoter ! Vore hur gott som helst i dessa snöiga dagar.. En spark har jag ju i alla fall... så jag får väl kanske nöja mig med en sparktur imorgon istället, är ju nästan lika roligt det ! 8-)
Nja..

Ha det gott!

Juldagen

Julaftonen hade nog inte kunnat bli så mycket bättre än vad den var, framförallt så var det ju sällskapet som gjorde det hela, men att vi fick en vit jul på ca en halvmeter snö och behaglig kyla gjorde ju givetvis sitt det med!

Årets julmat i Rengsjö slog nog alla julbord, kan inte minnas att jag tyckt det varit gott med julmat någon gång, verkligen lyckat.

Idag har familjen trio tillbringat många timmar framför teven, vilket vi har gjort helt rätt i, två julkonserter imorse och en Michael Jackson konsert nu på eftermiddagen. Himlans skönt med tevedagar ibland, då man har något bra att se på dvs.
Har varit ut en sväng också, var ute och plumsade i skogen 45 minuter, oplogat och en halv meter snö, inget jag gör varje dag, sjukt jobbigt, men jag fick sån lust att göra det och det var faktiskt hur härligt som helst! Pigg blev jag minsan.

Nu ska vi fortsätta vårat tevetittande i form av Astrid Lindgrens Jul! Väldans vad mycket mysigt det var på teve idag :)

Jag tror på dig - Tomas Andersson Wij

Dom, frågar hur jag mår
och om kärleken består
och hur jag vet att isen bär..
Å dom, talar till mig som ett barn,
dom vill jaga mig ur stan
för att jag ändrade min plan,
för att jag tror på dig.

Du, dom bara visa mig till dörrn',
som en främling som en hund,
jag var inte den dom ville ha.
Å jag, gick ensam därifrån,
gick tusen mil och ändå,
jag är aldrig hemifrån, för jag tror på dig.

Jag tror på dig genom både tårarna och skratten,
jag tror på dig, även när jag glider bort.
Jag tror på dig i skymmingen och dagen efter,
åh, när morgonen är här, vart på jorden jag än är,
du är aldrig långt ifrån min hand.

Släpp, mig aldrig med din blick,
vill gå den väg du gick och aldrig nånsin se tillbaks.
Allt, det som du gett till mig,
ingenting kan mäta sig, inget split kan sås i mig
för jag tror på dig, jag tror på dig.

Jag tror på dig, när vintern smälter till sommar.
Jag tror på dig, när det vita blir till svart.
Jag tror på dig, även när dom räknar ut mig.
Om än marken viker, om än vännerna sviker,
ingenting kan få mig gå tillbaks.

Så du, plöj en väg för mig
och låt den öppna sig mot evighetens starka hav.
Å du, ingen smärta tar på mig,
ingen storm kan stoppa mig.
Jag vet berg kan flytta sig,
för jag tror på dig.

Det nalkas...

Det har varit en skitkall, men skithärlig vecka! Termometern har legat kring -20 grader, som kallast i Norrala har den legat på -27. Aningen för kallt för att vistas ute, men vad gör väl det när det finns massa julpyssel, julbak och julmusik!
Faktiskt så trotsade jag kylan nyss och var ut på en promenad, men nej, det är för kallt. Tappade känsleln i de flesta kroppsdelarna trots att jag var klädd i ett halvt dussin lager.
Det var tur att jag bet ihop och gick en bit ändå, för jag fick göra dagens goda gärning då fick syn på en man som kört fast rätt djupt med sin skoter.. så jag plumsade dit och frågade om jag kunde hjälpa till, vilket jag mer gärna fick göra och loss kom vi tillslut! Han jätteglad och jag jättenöjd.

Nu är det dax för middag, sen ska jag ägna kvällen åt att göra eget julgodis och glögg :)

Kramkram

It´s not an ordinary day,

it´s my birthday.
År 2009os första riktigt vita dag lär jag aldrig glömma, för den är idag den 15 december, på min födelsedag.
Kändes ganska trevligt att vakna på sin födelsedag då det var ett par decimeter snö på backen, faktiskt. Har dock inte varit ut och plumsat eller frysit ännu, men jag tror jag kommer gilla det också. Snö var och är vi i stort behov av då hela november varit en månad fylld av regn och blås, usch!

Ett stort plus denna dag är att jag ska lämna in alla inlämningsuppgifter idag som jag nu slutfört! Från och med idag är det slut på pluggande för en månad och det käns, efter att ha pluggat konstant, vardagdag och helg i ett par månader, helt underbart!

Ikväll blir det kalas för hela tjocka släkten, eller för mig, men det är hela halva släkten som firar :)
Blir även lite kalasande i form av fikabjudning nu på morgonen i skolan, då jag var i baktagen igår. Dock så blev det så att den "sämsta" kakan fick gå till klasskamraterna och de perfekta bakverken tills ikväll, ha ha. Men ingen har sagt att den ena kakan smakar mindre bra bara för att den ser så ut!

9 dagar kvar till julafton, sen är det snart ett nytt åt, shit vad detta år sprungit iväg.
Men ännu är vi inte där, så vi ska minsan fånga alla dagar av 2009 fram tills dess!

Kram kram

13 december

Sitter här och kikar på bingolotto med mamma och så presenterar Lotta kvällens artist - "Ulrik Munther 15 år - vinnare av lilla melodifestivalen, låten heter En vanlig dag" Vad tänker man, jaja..

Men du, vilket grymt söt kille med en grymt skön röst! Och texten, vilken han givetvis skrivit själv, gjorde sig verkligen när han sjöng låten. Diggade verkligen lös denna luciaafton :)


Jag har det bra, mitt liv rullar på
ibland har jag tråkigt, vad sakta tiden går.
Men oftast har jag roligt, då känns allting bra,
idag är en bra dag, idag är det bra.

Tänk om man satte allt i perspektiv,
man kunde vara fattig och sjuk i ett annat liv.
Inte ha några vänner, familj eller nån hund,
ingen som bryr sig om en, ens för en liten stund.

Men jag har det bra idag, jag har det bra idag.
Det är en vanlig dag och jag har det bra,
jag har det bra idag.

Varje dag dör det människor,
gamla och unga, stora som små,
sånt är livet, svårt att göra något åt.
Men just nu idag så har jag det bra.

Jag har det bra idag, jag har det bra idag.
Det är en vanlig dag och jag har det bra,
jag har det bra idag.

Allting handlar om relativitet
man jämför sig och mäter om så i hemlighet,
men om vi slutar mäta oss med de som har det bäst
skulle vi nog märka, vi lever i en fest.

Jag har det bra idag, jag har det bra idag.
Det är en vanlig dag och jag har det bra,
jag har det bra idag.

Jag vet inte om ni tycker som jag,
men just nu idag så har jag det bra.


Onsdag

So what if it hurts me, so what if i break down,
so what if this world just throws me off the edge, my feet run out of ground?
I gotta find my place, I wanna hear myself,
don't care about all the pain in front of me
cause i'm just trying to be happy.


Tisdag

Åter igen, eller fortfarande vill säga, gråväder. Regn, blött, grått och trist.
Sovmorgon till tio idag, då jag med all rätt klev upp i vanlig tid och åkte in till mormor för att tillbringa två timmar här istället för i sängen eller hemma. Vill ofta bo här med henne, alltid lugnt och skönt, man behöver aldrig känna sig stressad när man är här, skitskönt helt enkelt.
Så nu sitter vi här, framför teven/datorn och pratar skit om folk som inte är som vi tycker man borde vara, hah. Vi brukar vara rätt bra på det ibland! Tur vi är felfri själv så vi får yttra oss..

:)

Nu ska jag koka kaffe och göra ordning fika!


Lördag

Fruktansvärt halt idag, man har varit tvungen att glida fram för att ta sig någonstans. Till och med gårdsgruset hade istäcke vilket jag inte var beredd på imorse... men jag ramlade ej.
Så blir det när det går från plusgreder och hällregn till minusgrader.

Har inte fått ett skit gjort idag vad det gäller skolarbete, ingenting. Har försökt men har tagit bort allt jag skrivit, för jag får inte till det. Jag får inte ner det jag tänker och vill ha sagt i ord, och det är så frustrerande.
När man vill få ur sig allt i form av att röra på sig, ta en lång och skön promenad, få frisktluft - och det är isbana och regn ute så blir man ännu mer frustrarad.. men jag gav mig ut ändå, ja, och arg var jag. Tog mig nästan dubbla tiden än normalt att ta mig runt, fast jag var så arg så arg och höll på att drutta omkull hela tiden så kunde jag inget annat än att skratta för mig själv, åt mig själv, mitt ute i skogen, jag gjorde fatiskt det och det kändes väldigt dumt men så skönt. Jag var tvungen att skratta för att inte börja gråta. Hade glidit och kanat fram i närmare en timme då jag insåg att jag bara kommit halvvägs, men fan den som ger sig. Hem kom jag, dyngsur och lite mör i kroppen. Lär nog ha dragit på mig lite träningsvärk, blir spännande att se imorgon.
Tänk om badhuset kunde ha öppet längre än till tre på helgerna, det är väl fram till tre en helg som folk har annat för sig, sen på gråa och mörka eftermiddagen/kvällningen kan man kanske räkna ut att folk känner för att bege sig till ett badhus, bada och basta lite. Värdelösa öppetider. Hade de haft öppet från tre till nio istället för nio till tre hade de haft fyrdubblat med folk! Blä.

Jag har i alla fall ätit riktigt god mat idag och sett en riktigt bra film idag, maten har jag mamma att tacka för och filmen pappa. Tack gode gud att man har föräldrar man älskar, annars hade jag varit ett nervvrak.

Kram

Galet skön

Mando Diao - Gloria
inte för att jag tror någon skulle ha missat den..

Well now, she don't need to see the sun ahead,
don't need that help from God above
If you're losing her don't be sad,
cause she will offer you heart attacks

She's tired of problems that you caused her mind,
tired of all those lies in your freak show
Tired of being alone at night,
being the lowest cat on earth

So Gloria, steps out from the prison,
Gloria's no longer the wasted disco girl you've been dreaming about
Gloria, alone now forever, Gloria away in the air now
Gloria, she's no longer your slave

Fredag.

Fredag, igen.
Veckorna går minst sagt fort, både på gott och ont. Det goda med att de går fort är väl att jag inte fått ut så mycket av dessa veckor. Jag har fastnat i ett träsk där inget käns riktigt bra även om det är bra. Dagarna bara går, och jag hatar den grejen! Jag som vill vara så medveten och närvarande i allt jag gör, bla bla bla, o hej o hå, vill var ordet ja, jag är det inte, jag är det verkligen inte just nu och det är en sak jag måste ändra på. Däremot, kära vänner, är jag helt medveten om andra bitar i mitt liv så jag ber er vänligaste lita på det och inte blåsa upp ett yrväder kring något som inte är värt att göra det för. Ibland har jag lust att spy på en del bitar i livet och så må det väl få vara, så har alla det, de flesta i alla fall, och man hanterar det på olika vis.

Tur att det börjar nalkas jul nu, för man får så mycket gratis då, det blir en annan stämning kring allt och det är jag glad för i dessa dagar. Trots att jag inte äter pepparkakor :) Finns mer än pepparkakor som är jul! Mycket mer.

Veckan har gått fort som sagt och jag har pluggat alldeles för lite för att slippa plugga även i helgen, vilket man såhär på fredagkväll inte är alltför glad över, men ändå så måste jag säga att det funkar rätt mycket bättre att plugga på helgen.

Men, nu blir det soffmys med min lilla mamma och den inleds med en varsin kopp chokladkaffe!

Kram kram


Första december

Första december idag och jag gillar det. Hör och häpna, frost på fönstren imorse, drygt tre minusgrader och rätt så klar himmel, bara snö som fattas, annars kan inte december månad börja så mycket bättre.
Såg ut på väderprognosen att vi skulle få behålla detta väder ett par dagagar åtminstone, och vi får väl vara väldigt glada för det. Solen och minusgraderna är något vi gått nöd på denna höst och jag tror alla lider lite av det, för vi styrs en hel del av vädret, det är väl konstaterat för länge sedan.

Om en timme börjar dagens skoldag, sovmorgon idag vilket ju alltid är skönt, så har man tid att dansa runt lite på morgonen..
Men nu bör jag läsa på historiaprovet, olyckligtvis inleds dagen med prov och det är aldirg trevligt om jag får säga mitt.

Ha en fin första december!
Kram kram

RSS 2.0