Måndag




DET LUKTAR SÅ OTROLIGT GOTT UTE DENNA TID!
Den bästa tiden är mellan hägg och syren, det är väl så man säger, det är väl så det är!









Morsdag


Morsdag, och äntligen fick jag en ny dammsugare! :)

Sista veckan i Iggesund börjar imorgon, vilket käns väldigt skönt, att det är den sista alltså. Känner att jag kan den biten nu och jag hade hellre sprungit på Alberina under veckorna och tjänat pengar istället för att göra ingen nytta alls i Iggesund. Men, det har varit en erfarenhet ju, och  jag har lärt mig något nytt vaje dag, allt jag lärt mig där har varit något helt nytt.

Dock har jag varit så fruktansvärt trött att både mitt huvud och min kropp kapitulerat ett par gånger. Är man inte van tidiga mornar plus väldigt sena kvällar, plus att jobba dubbelpass nere på Albertina på helgerna och vissa eftermiddagar i veckan, utan är van att lägga sig vid nio vardagar vanligtvis och inte göra ett skit på helgerna, så är det väl heller inte så konstigt att jag bara velat lägga mig ner och dö en del dagar. Skämt och sido. Nu när det blir slut på Iggesund så ser jag faktiskt framemot att börja jobba på riktigt nere i Särså, käns rikitgt bra att åka dit än så länge.
Men visst har jag väl varit duktigt som klarat det! Är både förvånad och nöjd själv i alla fall!

Inte ens en vecka kvar till balen och jag som tidigare känt mig väldit lugn vad det gäller allt mår smått illa av tanken just nu måste jag erkänna. Jag tror det blir jättrebra innan det är klart, men jag önskar det vore en månad kvar till balen, samtidigt som jag vill ta studenten nu!

Strålande väder idag, och det är jag väldigt tacksam för!


Tisdag den tjugofemte maj


Staring at the blank page before you,
open up the dirty window
Let the sun illuminate the words that you can not find
Reaching for something in the distance,
so close you can almost taste it
Release your inhibitions

Feel the rain on your skin,
no one else can feel it for you only you can let it in
No one else, no one else
can speak the words on your lips,
drench yourself in words unspoken,
live your life with arms wide open
Today is where your book begins,
the rest is still unwritten.

Torsdag


2 days off kan man kalla det, och så mycket värt det!

Gårdagen och dagen har gått åt till att sova så mycket som möjligt och göra så lite som möjligt, och jag har lyckats rätt bra med det. Igår vaknade jag till regn så det blev en dusch och sedan färd in till mormor där jag spenderade förmiddagen på enklaste sätt, sedan tog jag mig en tur ut på lindex innan jag for hem, där jag för övrigt fann en hel del fint, mer än jag hade råd med så det var till att välja. Kvällen avrundades så fint med middag, yatzyspel med mamma och sedan tidig kväller.
Denna dag har varit desto finare vad det gäller vädret, shit vilken sommarvärme. Närmare 25 grader hela dagen lång, då var kortbyxor och t-shirt för mycket, så otroligt varmt, och skönt givetvis!
Att tillägga är att jag igår körde 'traktor' in till stan, då pappa tillslut köpte sin efterlängtade 'slit o slängbil' som han kallar det. En stor, gammal, röd och ful Jeep med flak - och jag får låna den så mycket jag vill! Parkerade avsides både nere på stan och ute på E-center då den är rätt klumpig och ful! Men faktiskt, hellre stor och ful bil än ingen bil, och går som fan gör den! :D

Idag fick jag låna Saras golf och hon tog Jeepen! Började dagen hos frissan, sedan blev det lunch med och hos mormor innan handling och hemfärd, väl hemma igen kom Elin hit för att ta sig en långpromenad med mig i det strålande vädret, men, 5 minuter kvar hem så öppnade himlen sig, bokstavligen! Från sol och blå himmel drog ett dismoln in snbbt som ögat och fullkomligt dränkte ner oss med vatten. Så det var bara till att hoppa in i duschen och få en dusch på nytt!
Men vad gjode väl det, ingentning. Luktade så otroligt gott och solen sken fast det regnade, det var bara njuta av riktigt sommarregn och en otroligt skär regnbåge!

Åh, såg och höll i årets första nyckelpiga idag plus att jag dessutom såg årets första citronfjäril. Det börjar verka sommar, bannemig!

Nu åskar det som satan och jag är hemma själv, det gillar jag mindre.

Nu ska jag göra mig kvällsfika och sedan slänga mig i säng i tid då morgondagen inte blir en ledig dag, utan istället en tidig morgon mot Iggesund.


Monday morning


Have you heard the news today
I'm leaving town, I'm cashing out
This towns to small for me to stay,
the time is now, I'm heading out

Baby I still need ya, but if you stay I'll leave ya
cause I gotta get away
And if I ever see ya, my heart is gonna bleed but,
I'm leaving either way

My darling baby, this is a warning
Said that I'm leaving, on monday morning
You'll get no answer, no use in calling... me
cause I'm leaving on monday morning


Rätt skön låt den där, man vaknar ju som till av den..

För övrigt har det varit en riktigt fin långhelg, lördagen var kalas både vad det gäller väder och folk, ett helt gäng som gjorde årspremiär på Albertina, cyklade från vågbro ner, sedan vidare in till stan. Vädret var strålande, alla var glada och maten smakade ruskigt bra! 
Gårdagen var fin den med, då det var årspremiär i form av jobb där nere för min del. 
Riktigt roligt att att jobba trots heldag faktiskt.

Nu, är det Iggesund som gäller. Hade hellre farit ner på Alberina faktiskt, men åt andra sidan ska jag inte klaga, för jag har det rätt bra i Iggesund också. Dock känner jag att tre veckor där hade räckt.


Ha en fin dag!


Fredagkväll.


En otroligt värdefull ledig fredag idag! Strömavbrott gjorde att den utnyttjades på ett helt annat vis än jag hade tänkt, men kanske var det strömavbrottets förtjänst att det blev en riktigt skön fredag. Som vanligt var mormor räddningen när saker och ting inte löser sig av sig själv. Tänk vad maktlös man är... man märker sånt till exempel när strömmen dör, vilket det kan göra precis när som helst. Datorn funkade ej, så jag kunde inte passa på att plugga, jag kunde varken laga eller värma mat, kunde inte duscha, kunde inte spela musik, inte ens på mobilen då den var urladdad och jag inte kunde ladda den, ingen bil hade jag heller. Vad gör man!? Och då kan tilläggas att jag var både hungrig och svettig efter en långpromenad + att grannarna inte var hemma. Hah. Lyckligtvis har vi en fast telefon i huset kvar, så jag kunde ringa Sara. Lösningen blev då att åka till mormor, och Sara körde mig dit.
Hur som helst, det löste sig snabbt och fint och jag har uppskattat dagen och nattens sovtimmar mycket.

Igår var jag så trött att jag hade kunnat ramla in i munnen på patienterna, allvarligt talat så hade jag nog kunnat somna stående på eftermiddagen om jag inte skärpt till mig ordentligt. Ska göra mitt bästa för att lägga mig tidigare om kvällarna till veckan!

Imorgon far vi till Sundsvall och stannar till söndag, givetvis ska det blir trevligt att träffa alla där uppe, men jag hade gärna sett att det var en annan helg än denna, för jag är fortfarande väldigt trött.

Nu blir det kväller.
Dröm sött!


Fredag den sjunde


She's a good girl, loves her mama
Loves Jesus and America too

She's a good girl, crazy 'bout Elvis
Loves horses and her boyfriend too

It's a long day living in Reseda
There's a freeway running through the yard

I'm a bad boy 'cause I don't even miss her,
I'm a bad boy for breaking her heart

And I'm free, free falling
And I'm free, free falling
Falling

All the vampires walking through the valley,
They move west on Ventura boulevard
and all the bad boys are standing in the shadows
and the good girls are home with broken hearts

And I'm free, free falling
Now I'm free, free falling
Falling


Onsdag


Trött, trött, hemskt mycket trött!
Ser framemot en ledig fredag då jag ska se till att göra klar den teoretiska delen av både tandvåden och arbetsmiljön, jag som hade lovat mig själv att det skulle vara klart i fredags... Dessutom så ska jag också försöka masa mig in till Cfl och städa ur skåpet samt lämna in de då färdigskrivna uppgifterna... I bästa fall hinner jag även städjobba ett par timmar, då ekonomin inte skuttar på rosa moln just nu.

I helgen blir det konfirmation i Sundsvall för två av kusinbarnen, vilket givetvis ska bli trevligt då det käns som evigheter sedan man träffade den sidan av släkten.

Nu är det påklädning och rörelse mot tåget som gäller ser jag. Börjar förresten få ett grepp om systemet och redskapen på kliniken nu, så snart kan man kanske börja göra någon nytta där också, hah :) Det finns inte bara ett instrument ska ni veta, herregud, så otroligt många redskap och alla är viktig för sitt endamål och fyller en funktion - i munnen. Intressant är det.


Ha en fin dag!



Måndag i Iggesund


Första dagen i Iggesund är avklarad och genomlevd, måste säga att dagen gått fint fram ändå. Dock så har jag frysit fruktansvärt mycket hela dagen, och ännu tröttare har jag varit. Tandläkare Axel vill nämligen jobba i ett svalt rum och ansåg att alla grader över 21 grader var karibiskt varmt, så det var bara att gilla läget -och frysa.

Det blir tidiga kvällar och tidiga mornar ett tag framöver, trots den morgonmänniska jag är så tog det emot att kliva upp halv 5 imorse. Min mage hatar som vanligt rutinomställning och stress, så det blir till att bita sig i tungan och höja smärttröskeln 5 veckor framöver nu!

Nu blir det en lång dusch och sedan sömn sömn sömn!
Kram kram


Söndag


Who'll be the last to die for a mistake, the last to die for a mistake?
Whose blood will spill, whose heart will break, who'll be the last to die for a mistake?

Skolan är så gott som slut, och jag kan inte förstå det! Bara fem veckors lång praktik i Iggesund kvar nu som startar imorgon, vilket käns... helt okej. Dock har jag fått lite prestationsångest nu känner jag. Fem veckor går ruskigt fort, tyvärr, dels med tanke på att jag inte alls är i form för bal i dagsläget! Sen när började jag bli så nojig? Men balbiten är nog ärligt talat inte min grej känner jag, samtidigt ser jag givetvis framemot den väldigt mycket!




RSS 2.0