En julig afton

Klockan är kvart över elva på kvällen, EMDs julskiva spelas så högt av Sara att högtalarna skorrar och jag, jag har precis dansat runt på köksgolvet till denna musik, medan Sara, Lars och mamma kollat på, inte alltför farsinerad... jag tyckte jag fick in den rätta känslan och att det flöt rätt skönt med armrörelser och allt, men det kanske inte såg lika bra ut som det kändes. Skulle ha haft en riktig partner istället för bara luften, tror felet satt där hellre än i min teknik!
:)

Sjunga kan de, grabbarna i EMD, sen får man säga vad man vill och de får vara hur snygga eller osnygga de vill. Personligen tycker jag de både är grymt bra på att sjunga och grymt snygga!

Puss och godnatt!

~

Du lever i väntan på en andra chans, på en vind som ska föra dig hem.

Du bär på ett tvivel, en röst som tär på din själ. Hjälp mig att leva och klara idag.

Ge mig din stillhet, ta mig långt härifrån. Låt mig glömma och starta på nytt.

Jag vill vara viktlös och sårbar och hjälplöst falla i din famn. 



Torsdagkväll

Det blev en promenad, inte i vintersolen dock, den gömde sig precis när jag skulle till att gå, men det var skönt ändå. Blev även middag hos mormor, lax, vilken smakade mer än bra! Tillbringade två timmar hos henne innan det var dax att ge sig tillbaka till Cfl och ett spinningpass. Två behövliga timmar blev det hos mormor, för herregud vad jag borde vara där oftare, av många anledningar, och då inte minst för att jag älskar hennes sällskap.

Kom nyss hem från ett lyckat spinningpass, de få som deltog gav 100 vilket var skithärligt att se. Känner verkligen att jag blivit överöst med positiva känslor och tankar idag, nyttigt för mig. Man kan ju säga att jag hade fel imorse då jag trodde detta skulle bli en seg dag.

Nu ska jag ta mig en dusch, sedan blir det en kopp te i soffan med mamsen innan läggdax.

Kram kram

Det blev en fin dag!

Min dag började lite segt, var väldigt trött och inte på det bästa humöret imorse. Såg framför mig en låång och trög dag, då det är projektarbete på torsdagar mellan si sådär 17.30-19-30 och idag är det Sanna och jag som ska leda spinning. Så jag visste att jag inte skulle vara hemma inom de närmaste tolv timmarna och den tanken var jobbig.
Men, något hände. Första lektionen, historia, bestod av träning inför prov, alltså väldigt självständigt och skönt, hanns med att dricka kaffe och käka massa cocktailtomater i lugn och ro, vilket i sin tur gjorde mig piggare och på bättre humör. Sen, andra lektionen, relegion, vilken underbar lektion! Eftersom Johan är hemma med sjukt barn så fick vi en inhoppare, en pensionerad, underbar kvinna från Trönö! Hon klev in med besämda steg och sa "Jaha, nu ska vi prata om människan, livet och döden" - kan bli väldigt spännande tänkte jag... och visst blev det spännande! Jag sög åt mig som en svamp av allt hon sa under dessa 90 minuter, sån otroligt klok och lättsam kvinna, helt underbar och då menar jag verkligen det! Allt hon sa var så självklart och nyttigt att få höra. Hon pratade om livet, och döden, så viktigt och så bortglömt. Jag behövde verkligen hennes lektion just idag! Är verkligen tacksam övet det hon gav! Nu gäller det bara att man håller kvar tankarna kring det hon sa och ser till att efterleva detta :)

En lektion återstår av denna dag, sen blir det en promenad i vintersolen och middag hos mormor innan aftonens spinningpass!

Kram


Måndag

Bilder av dig och mig, ett annat liv, men för alltid en del av dom vi kom att bli.
När jag tänker på oss så känns det som en dröm, två älskande unga, två änglar i snön.

Jag älskar älskar älskar låten.. perfekt att sakna till är den, precis vad jag gör nu.
Jag vill inte sakna, jag vill inte ha massvis med skolarbete att göra, jag vill inte ha regniga dagar och jag vill inte att min mage ska göra så ont som den gör ibland, som idag. Finns ännu mer saker jag vill.

Nu ska jag sova, brukar faktiskt vara det bästa mot det mesta det.

Puss och kram

Söndag.

Nu är det inte mycket kvar av julstädningen och adventpyntandet!
Mamma och jag har farit upp och ner och in och ut som illrar de senaste dagarna och man börjar äntligen se ett resultat! Som sagt var så älskar jag ju detta, julpynt och juldoft och det, det finns det gott av i hemmet nu! Tror vi skulle behöva ett varsitt yogapass eller liknande nu, för satan vad ont i kroppen man får av att klättra efter väggarna och krypa efter golven, ryggen vill helst dö för ett tag käns det som :)

Lite ledsen över att det fortfarande finns plugg på hög som måste tas igenom innan jul, för jag hade så mycket hellre ägnat eftermiddagarna och helgerna till att baka och göra julgodis! Men det hinner jag ju ännu och sen så ska jag inte klaga heller för vi får faktiskt tre veckors jullov iår!

Nu blir det kvällsfika och teven för resten av kvällen!
Kram

Ojdå.

+20 mil och 2 cheese-choritzo korvar senare var man hemma då! Aaah, blir nog minst krångligt om vi  inte säger mer om det :)

21.00 var vi hemma igen, blev en lite längre dag än vad jag tror både jag och Elin räknat med... men fina saker och en minnesrik dag har vi med oss hem, och välbehållna är vi. Ikea är ju verkligen paradiset för den som vill göra av med pengar.

Imorgon ska jag instalera mina inköp och försöka njuta av en, vad det verkar bli, regnig söndag.
Nu ska jag försöka ta mig igenom Änglar och demoner, får se om jag orkar hålla mig vaken.

Kram


Lördag

Njut av denna dag, för imorgon blir det regn/blåst igen!
Strax bär det av till Gävle, lycklig över att jag ska dit idag, då stämningen i huset inte är den bästa, försöker ha ihjäl den med skön julmusik men jag vet inte om alla nappar.
Mormor kommer snart så då lättar hon nog upp stämningen, hon brukar vara bra på det.

Tror det eller ej, men NU, efter två veckor har förkylningen brytit ut. Har gått och sekat och varit småfebri till och från i nu snart två veckor, men det har liksom inte blivit något av det hela, mer än att jag känt mig trött och feberklen. Igårkväll, min hals, aj aj. Så nu är det hosta och snuva, vilket man ändå kan leva med. Jobbigare att gå som jag gjort än att hosta och snuva måste jag ändå säga, man vill ju ut med skiten så att säga.

Stämningen i huset har redan lättat märker jag och jag är också på bättre humör, och solen skiner.
Detta blir nog en fin dag.

Kram


 

Färdig.

Det var roligt att städa, tycker alltid det är roligt när man precis har börjat, men hinner alltid bli lagomt less innan jag är klar. Började feja klockan 8 imorse och nu först är jag klar. Syret i hjärnan är likamed noll och det känns i ryggen att man stått som en get hela dagen! Så, efter att ha fått i mig välförtjänt mat ska jag nu ge mig ut i den friska luften på en promenad!

Idol ikväll, go Erik - go Calle - go Mariette!
Kärlekstema, det kan ju bli mysigt. Och Bagge är fortfarande sjuk och ersätts denna vecka med Martin Stenmark såg jag, det gillar vi!

Ha det så fint!
So long.

Det nalkas!

20e november, fredag, det regnar inte, ledig dag från skolan och ... jag har börjat julstäda! Till julmusik, givetvis :)
Är ju faktiskt första advent nästa helg. Och då ska minsan allt städ vara klart så man kan njuta av det istället för att stå i det.
Imorgon ska dessutom jag och Elin åka till Valbo för att julkika och säkerligen också julhandla någon del, får se om det fattas något trevligt när jag städat klart idag! Så skönt att umgås med Elin måste jag säga, för bättre energistycke finns ej, glad och positiv i stort sett hela tiden, samtidigt som hon kan vara väldigt seriös. Och det där glada behöver jag ju gärna smittas lite av... jag kan vara så fruktansvärt tjurig så det är helt sanslöst, och jag vet om det, till och med när jag är där. Men jag ska bli bättre!
Men inte nog med detta juleri och Elin så kommer mormor hit imorgon och ska baka pepparkakor och lussebullar med mamsen och mig, jag gillar detta, är ju så mysigt just det här "inför julen". Kommer dofta lagomt underbart i huset de kommande dagarna, finns väl inget bättre än när huset doftar pepparkakor och saffran!

Nu ska jag laga klar min lax, sen fortsätta städningen!

Kram kram

Änglar i snön

Nu går julskivorna, och jag älskar det!

Det är andra advent och inatt kom första snön, jag reser i minnet genom allt som varit glömt.
Bilder av dig och mig, ett annat liv, men för alltid en del av dom vi kom att bli.

Jag minns första julen i vår lägenhet, du gav mig världen i ett stort paket.
När jag tänker på oss så känns det som en dröm, två älskande unga, två änglar i snön.

Din hand i min på Arlanda i april.
Ett brev som förklarade allt kom i september.
Du ringde mig från London i november, från hotellet på Jermyn Street där allting hände
och du sa...

Jag minns första julen i vår lägenhet, du gav mig världen i ett stort paket.
När jag tänker på oss så känns det som en dröm, två älskande unga, två änglar i snön.

Jag går våra gator, genom lyckliga år, det finns en väg tillbaka, bara följ dina spår.

När jag tänker på oss så käns det som en dröm, två älskande unga, två änglar i snön.


Den är så himlans bra att jag, om det inte vore för att jag har så väldigt svårt för det, skulle gråta lite.

Måndagkväll.

Måste göra ett avbrott i pluggningen och skriva lite blogg istället, läser religion nu och kände verkligen hur tankarna och funderingarna började spinna iväg.. Jag gillar ju faktiskt att läsa religion, tycker det är väldigt spännande att läsa om hur olika vi lever länder och religioner/kulturer emellan. En del religioner tilltalar mig verkligen och är väldigt intressant, medans andra går helt över en annans förstånd. Men det är ju av den anledningen att vi är inlärda på helt annat sätt, det är så långt ifrån våran kultur, så egentligen kan man ju inte säga att det är vansinne eller ett orimligt levnadssätt de har... de som lever efter en sådan religion/kultur som är långt ifrån våran... men det är nästan så att man vill smälla näven i bordet och säga MAN FÅR INTE LEVA SÅ!

Vi ska ju samtidigt verkligen inte komma och säga att vi sitter på den bästa relegionen eller lever i den sundaste kulturen, för det jag vi verkligen inte. Vad man kommer unifund med när man läser om framförallt Buddhismen, vilken tilltalar mig på många vis, så ser man ju tydligt vad okänsliga och olevande vi är. Vi lever väldigt omedvetet och ytligt, och det är hemskt att inse. Jag tycker alla borde ta till sig av Buddhismens ödmjukhet och levnadssätt, för det är verkligen att leva! De har greppet om vad livet går ut på och vad som är väsentligt!
Då menar jag inte att man ska bli Buddhist och meditera två timmar varje morgon, utan man kan ta till sig av det otroligt sköna tänket, blir lite mer levande.

Själv skulle jag behöva uppdatera mig dagligen, för jag är verkligen inte ens i närheten av det jag skulle villa vara när det gäller det Buddhistiska sättet att leva. Men jag är tänker på det och jag jobbar på det!

Tror bannemig jag ska bosätta mig i Sydostasien ett par år här framöver för att leva, lära och jobba, sen kommer man hem till Sverige igen, förhoppningsvis fullproppad med insperation och erfarenhet och gör något av detta. Vorde ju som en dröm det, en dröm som i dagsläget är fullt möjlig!

Nu ska jag läsa vidare, om en inte alls lika tilltalande religion.

Kram kram.


Måndag morgon.

Kylig morgon grå, men jag känner varken av träningsvärk eller förkylning, vilket käns väldigt positivt.

Nu längtar jag efter att få tända massa ljus, spela ljulskivor, göra massa julgodis, baka julkakor och julbullar av alla dess slag. Gud så mysigt. Men huset sover och en skoldag väntar, så det får vi ta en annan dag, snart hoppas jag :)

Ha en fin dag!


60 minutes over hell!

Kom för sisådär 40 minuter sedan hem från det värsta jag varit med om vad det gäller träning!
60 minuter spinning, "maxpass"! Att det var maxpass fick jag och Sanna reda på när vi redan satt på cyklarna och att det var 45 minuter rent helvete kvar fick jag reda på när jag kollade på klockan, döslut, efter 15 minuter.
Ärligt talat, det var de värsta 45 minutrarna jag varit med om, har aldrig upplevt sådan fyskisk smärta och har aldrig någonsin haft sådan hög puls. Det var inte ens skönt! 
Har väldigt svårt för att svettas i vanliga fall, även då jag anstränger mig, och trodde inte jag kunde svettas så att det droppade av mig, men ikväll hände något, det rann, droppade, skvette av mig!

Just nu har jag börjat andas igen och fått i mig lite föda, så jag känner mig för tillfället bara jävligt förvånad och duktig över att jag stannade kvar i detta rum hela passet ut.. Men aldrig mer, aldrig mer spinningpass som leds av någon annan. Aldrig mer maxpass.
Särskillt inte efter en veckas förkylning, då man tappat en del kondition, det som grädde på moset också!

Folk brukar säga att det är skönt att känna att man lever, men jag måste säga att det var väldigt obehagligt att känna känslan av att jag höll på dö. Jag känner att jag lever, och tycker det är skönt att göra det, på annat sätt!
Finns ju hur många, trevliga, sätt som helst att känna att man lever, inte sant.

Nu blir det en lång och väldigt välförtjänt dusch, för jag måste säga att detta var bra gjort för att vara mig.


Lev väl, kram kram.

Gotta make a change.

De senaste dagarna har varit lite småjobbig, bärt på en seg sjuka/förkylning sedan början på förra veckan egentligen, samtidigt som det funnits massor av skolarbete att göra, vädret har varit övervägande pissigt och motivationen, till egenligen allt, har varit väldigt dålig. För att krydda det hela lite extra så har även min mage mått otroligt dåligt den senaste tiden, utan att man riktigt vetat vad det berott på, men nu i takt med att allt annat, tror jag, börjar kännas bättre så börjar även magen göra det. Så troligtvis är just allt annat som gjort att den inte mått så bra. För det är så typiskt mig att få problem med/ont i magen när saker och ting inte går och käns som de borde göra. Så fort jag blir stressad så brakar magen ihop, jämt!
Jag hatar att vara stressad men jag är expert på att sätta mig i situationer som gör mig det.

Hade en väldigt skön eftermiddag med mamma idag måste jag säga, var bra både för mage och resten av mig. Tillbringade den ute på E-center där mamma tröstade mig med lite nytt myspynt, små söta ljuslyktor bland annat! Sen fick jag några nya klädesplagg också. Faktiskt hjälpte det för tillfället i alla fall. När vi kom hem tog vi en snabbstädning och bortplockning av sånt vi gått och stört oss på ett tag och smällde in det nya, är så fruktansvärt skönt att ställa undan lite gamalt och använt och in med nytt dessa tider!
Det hela toppades med god mat och en lugn kväll.

Snart börjar Lailas Jul, vilket är ett av de få program jag verkligen gillar och försöker att inte missa, säsongsstart idag, så jag är glad. Har inte börjat lyssna på julskivorna ännu, faktiskt, men nu när Lailas Jul kör igång för i år så lär det väl vara helt okej att starta juletid på fler vis.

Vore himla skönt att dra till fjällen en vecka eller två... hitta en liten söt stuga med en vedeldad kamin, ta med några bra julskivor, ett par skidor, en pulka och... inte så mycket mer.

Arg x 1000!

Vet ni vad, vad jag ska önskar mest av allt just nu... att alla blev litet ödmjukare och lite enklare vad det gäller sättet att vara och tänka. Speciellt jag själv, kanske är det bara jag själv som borde bli det. Det är en själv som gör att det blir krångligt och stressigt. Jag skulle villa bo själv i en liten stuga uppe i fjällen eller så ett par veckor nu, det hade varit så himlans bra för mig. Några bra böcker, en brasa och ett par skidor. En mindfulness-semester helt enkelt. Vad skönt och nyttigt det hade varit.


En revolution har skett...

klippte av mig håret idag, vilket käns väldigt ovant.
Nu är det gjort och jag kommer inte känna efter ifall jag ångrar mig eller ej, käns lite lönlöst och också lite jobbigt ifall jag skulle komma fram till att jag ångrar mig. Hår växer ju rätt fort, som vi vet.

Det blir en tidig morgon imorgon, så nu är det hög tid för att göra kväller och inatt ska jag sova brevid mamma, för pappa är bortrest ett par dagar. Pratade med honom för ett tag sedan och han var väldigt nöjd och glad... det fanns tofflor och morgonrock på hotellrummet!

Godnatt, min skatt :)

10 november 2009

Det snöar förfullt ute!
Man skulle kunna säga att det är första snöfallet för iår, för förra veckans snöfall räknas inte riktigt eftersom det blåste som bara den och det enda vi fick var blötsnö som tinade lika fort som det nådde marken! Skulle hellre kalla det en blandning mellan hagel och regn, än snö.
Idag däremot, så är det rätt vindstilla och stora torra snöflingor faller så sakta och fint, och det blir vitt på marken!
Tänkte hålla mig tills första advent innan jag plockade fram julskivorna, men tror bannemig jag ska ta fram dem redan ikväll... nu när det snöar så fint och allt! Juletid går så fort ändå, så varför inte börja redan nu!

Matilda


RSS 2.0