Söndag.

Otroligt tacksamt att det funkade! och då har jag inte tagit någon ipren heller, det räckte med lite fotfilning och en lång, otroligt varm dusch för att jag skulle bli på bättre humör, och få bort min huvudvärk.

Sovmorgon imorgon vilket ju är bra för min sömnbrist, men som den morgonmänniska jag är så tror jag inte den kommer att utnytjas i form av sömn, är jag duktig så tar jag tillfället och skriver lite vård istället! Kortdag imorgon även och småkusinerna ska tillbriga dagen med Sara så det kan hända att jag ägnar resterande delen av morgondagen med dem. Jag kan behöva att leka lite imorgon! Träffa dem ska jag i alla fall, om det så bara är en snabbis!

För övrigt gjorde jag återigen en vurpa idag, inte lika häfftig som förra gången, men helt okej även denna. Tror jag klarade mig från att bli sedd även denna gång, hoppas så!
Näe, tack och hej kära snö... Hmm, just ja, det var imorgon det kunde komma upp till en decimeter snö va, igen, också lite blåst, igen. Herregud, vi kan ju inte blir hur bortskämda som helst, klart det måste komma ett oväder imorgon igen, idag har det ju nästan inte snöat något alls, och knappt blåst något alls, helt otroligt!
Hah, det är fint och mysigt - om man sitter inne och ser ut, eller om man är i fjällen, men, det är inte lika fint och mysigt när man knappt tar sig till och från skolan och tvingas dubbelstorhandla på fredagarna för att man aldrig vet om man kommer ta sig ut med bilden på helgen, då plogbilden och dyligt inte kör lika flitigt då... Dessutom börjar jag få ökad hårväxt och brist på raggsockor av allt frysande! :P

Nu ska jag gå en trappa upp och heja på Södergren med mamma och pappa! Heja heja!

Ha det fint!

Söndag.

Tack till trevliga människor!

Trött, sur och huvudvärk hela dagen lång, sömnbrist på högsta nivå, usch! Jag som skulle skotta tak idag... istället satt jag på arslet och surade. Käns ju som Matilda i ett nötskal det!
En ipren, en dusch och lite ompysling av fingrar och fötter kanske kan få mig att må lite bättre, så jag provar med det! :)

Thailand, thailand, du är efterlängtad nu!

Fredag.

Alltid, i det här huset så är det någon som vaknar på dåligt humör, är det inte jag så är det mamma. Aldrig att både vaknar glada, utan är jag glad på morgonen så är hon sur, och tvärt emot. Idag var det jag som vaknade på dåligt humör, eller jag vaknade med huvudvärk vilket ledde till att jag blev på dåligt humör. Mamma däremot vaknade på bra humör idag, och man gör ju verkligen sitt yttersta för att inte påverka henne negativt då, för jag vet själv hur det är när man känner sig rätt så glad på morgonen och det kommer ner någon sur som en citron, då blir allt helt plötsligt lite mindre trevligt. Höll mig undan så gott jag kunde för att inte behöva få ett utbrott på henne, för hon var som sagt glad och därmed också pratglad.

Men, än så länge har jag lyckas att inte göra mig osams med henne, tack gode gud! För idag är tanken och planen att vi ska göra något tillsammans, vilket inte alltid händer, inte planerat i alla fall. Skoldagen består endast av ett studiebesök på max 2 timmar, sen ska jag fara hem och hämta mamma för att sedan åka in och försöka fynda lite fint på prydnadsrean samt handla massa ätbart tills imorgon då det är middag och melodifestival med flickorna här hemma! Trevligt vis så droppar det även in tre gossar mot kvällningen, välkommna och välförtjänta matrester och en soffplats må jag säga, åtminstone två av dem! :)

Nu ska jag börja dra mig mot Tallvägens Moské innan jag lyckas sabba våran mor och dotterdag innan den ens har börjat!
Kan bli ett spännande studiebesök förresten, endera blir det en riktig flipp, eller en rejäl flopp, det är jag säker på! :)




Suck, var förnamnet.

Ibland känns inte allting skitrolig, tiden är snabbare än en själv och psyket svagare än kroppen. Jag är expert på att ha med mig lite för mycket packning än vad jag egentligen behärskar, ibland käns det som att armarna kommer bli långa som aparmar innan jag är framme, som idag. Idag hade jag 4 väskor/kassar jag skulle ha med mig från mormor till pappas kontor, vilket är en bit då man har packning, alla väskor lika tunga, en med böcker och en med täckkläder bla, och då vet ni ju hur tungt det kan kännas, halvvägs kommer jag på att jag är skitkissnödig, bara att gå på... Väl framme och efter att ha skyndat mig in med alla kassarna på pappas kontor (toaletterna är väldigt små) så småhoppar jag mot toaletterna, av 2 toaletter på övervåningen så är lampan trasig på båda, becksvart då man stänger dörren alltså, och ingen mobil hade jag på mig så jag kunde inte lysa upp med den heller.. Okej, ska jag kissa på mig här och nu eller ska jag gå ner en trappa och hoppas på att det är ledigt där? Jag väljer att göra ett försök att gå ner, toa 1 nere - vägrar gå in där insåg jag bara efter att ha öppnat dörren, stanken var likamed salmonellasjuk eller något liknande, toa 2 nere, alltså fjärde toan i orningen, ni vill inte veta vad som fanns där inne! På golvet, inte i toan..... VAD FAN ÄR DETTA!?

Hade nästan glömt bort hur kissnödig jag var vid det här laget, kutade upp fort som ett arsle, utan att pinka på mig, hämtade mobilen på pappas kontor, spraaang mot toaletterna där uppe igen, möter vaktmästaren som under tiden jag varit ner och vänt samt hämtat mobilen för att få ljus uppe, tydligen har hunnit byta lampor uppe! VEM VILL MIG VAD!?
Jag kissade i alla fall inte på mig!
Meningen var att jag skulle städa pappas kontor, vilket jag också gjorde, men det gick snabbt vill jag säga. Tanken var att jag skulle ta pappas bil med alla kassar hem, men han kom aldrig och jag orkade inte vänta då jag var sjukt hungrig och småsur, så jag klädde på mig täckkläderna för att jag tänkte det var lättare att ha dem på sig än att bära dem, sen fattade jag de tre andra kassarna och traskade tillbaka till mormor, därifrån jag åkte med mamma hem. Inte nog med allt detta så har jag varit sjukt trött hela dagen, sådär trött så man tror man kan somna stående, detta hjälpte mig ju inte direkt.
Efter att nu ha ätit och fått satt mig ner så är jag på lite bättre humör och jag kan ju inte annat än att tro att det fanns en mening med min dag.

Såna här dagar kommer med jämna mellanrum, för alla skulle jag tro. De är ju minst sagt trevliga, men jag är säker på att de behövs ändå!

Torsdag.

Tog chansen att umgås med mormor på tu man hand igår, vilket alltid är lika fint! Man blir liksom friskare av det. 92 år är hon och den jag trivs alldra bäst med och älskar mest, hon är ovärdelig och värd att nämna.
Dock vet jag att hon inte kommer läsa detta, då hon inte alls förstår sig på datorer, men så lycklig hon varit och är för det!

Idag är det en kort och rätt så behaglig dag, och imorgon är det fredag, igen. Och på lördag är det middag och Melodifestival här hemma med flickorna, längtar!

Kväll.

Näe, men kan det vara möjligt tro, att Matilda är påväg att bli förkyld igen!? Hoppas verkligen att det är falsk alarm denna gång, för nu får det räcka med förkylningar denna vinter. Blir till att blänga te och käka citron ikväll!

Skrev imorse att Sundsvall är trevligt, och visst är Sundsvall trevlig, största delen av släkten bor ju där, vilka är mer än trevlig, och Birsta är grymt.. Men det slog mig när vi var där idag att synen av själva staden är desto mindre trevlig, fruktansvärd helt enkelt. Sundsvalls utsida är riktigt trist, ser ut som en riktig industristad! Bara massa stora gamla fabriker, hus och skjul, inte alls gemytligt på något vis. Där har i alla fall Söderhamn mycket att komma med, Söderhamn är mysigt och fint, det är inte Sundsvall. Fast insidan av staden är ju rätt mysig i alla fall, och tur är väl det. Men som sagt, inte speciellt inbjudande stad för den som bara passerar.

Mässan var bra, inga fel på den, felen satt i min kropp och själ som helst bara ville sova och äta. Fick mig ett egendesignat armband i alla fall, vilket blev väldigt sött, så det var trevligt :)

Nu ska jag börja tea ut mina demoner.
Ha det så fint!

Tisdag.

Idag far vi på Noliamässa i Sundsvall, så får vi se hur det är, Sundsvall i sig är ju trevligt om inte annat. Och på fredag är det studiebesök hos Tallvägens Moské, en spännande vecka, med andra ord :) hah.

Och igårkväll körde jag stafett så jag höll på att få en hjärtinfarkt... Var verkligen nära att ta guldet ju, men silver är bra bra bra! Man blir ju verkligen helt slut av spänning och nervositet, nästan så man verkligen tror att det är en själv som åker, för man tar i! Så idag är jag lite trött, men det var de ju minsan värt.

Apropå skidor så lever jag i alla fall mitt i en nedräkning inför Thailand just nu, då det nu endast återstår 14 dagar tills vi far, och det ska bli så satans skönt! Men först, Dalarna och Vasaloppet!

Ha en fin dag!

Söndag.

Har precis knäppt bilder genom förnstret på pappa då han skottar av gårdens alla tak från snö, och han vill konstatera att det är lite utav att genomföra ett maratonlopp i fysik, vilken jag förstår.

Trött idag, men det gör mig inget en söndag, kan vara skönt med trötta söndagar ibland. Ska tillägna dagen min kropp, så att säga, en liten spadag i sin enkelhet, ett fotbad, en ansiktsmask och helkroppsinsmörjning var inte igår, men så skönt och så enkelt. Kom på att man inom knappa tre veckor ska dansa runt barfota och väldigt lättklädd.. :) 
Men, jag ska inleda med lite dammning, var kommer allt damm ifrån!? Jo, alla kläder, givetvis.

Hade en trevlig kväll igår verkligen, ända tills vi skar ner i diket.. Men som ju sagt var så var det bra människor jag hade till sällskap, mycket bra, så det löste ju sig tillslut och slutade väl.

Ha en fin dag i stormen!


Blää

Först, tack Olivia! För den goda maten, din omtanke och allt som hörde kvällen till!

Sen, tack till Lars, Sanna, Emelie, framförallt, men givetvis även till er andra, för hjälpen! För att ni var så otroligt snälla och uthålliga, helt fantastiskt, jag säger verkligen tack från djupet av mitt hjärta! Hade det inte varit för Sanna hade jag varit ett nervvrak vid det här laget! Ni lär ha frysit arslet av er! Själv satt man i värmen mesta delen av tiden och bara gasade, kändes riktigt surt att se på er genomfrysna utanför då, det måste jag säga.

Färden började halv elva, två timmar senare var jag hemma! Aldrig har det tagit mig två timmar att ta mig hem från Trönö tidigare ;) Hoppas ni får/fick en fortsatt trevlig kväll den tid ni hann ägna åt krogen trots allt. Den som åker på en förkylning nu har reserverad säng här hemma med konstant uppassning av mig tills ni blir friska igen, det lovar jag! Jag ska knåda er med mina händer och göda er med vadhelst ni önskar.

Det blev ju i alla fall en natt vi sent kommer glömma, åtminstone jag.

För er som inte var med och eventuellt läser så handlar detta om att vi denna natt skar ner i diket och varken vädret, bilen, gudarna eller tiden ville arbeta med oss! Riktig jävla snöstorm, iskallt, beckmörkt, plus tonvis med drivsnö! Som grädde på moset var alla festklädda... både vad det gällde skor och kläder!
Räddningen blev tillslut Leif Bergman och hans spade!

Så, stanna inne om ni verkligen inte MÅSTE ut! Livsfarligt att köra bil nu, särskillt om man inte har fyrhjulsdrift, då kan det bli jäkligt kämpigt!

Lördag.

Jag säger som han sa "De har inget, vi har allt", och med det i tankarna så ska man väl inte klaga, på någonting kanske, framförallt inte på snön. Det är snöstorm och det är riktigt farligt att åka bil när det är såhär, därför blir allt lite krångligare, och man fryser, ja så är det. Men, har man ett varmt hus och har man varit smart och handla hem mat och köpt på sig några bra filmer, så man inte är tvungen att ge sig ut med bilden, så går det ju bra, förbannat bra egentligen, för det är skönt att ha innedagar ibland. Iofs så har detta inte pågått i bara en eller två dagar, så man fåt lite abstinens av att inte kunna vara ute i den friska luften, vilket man är van vid, och vilket man mår bra av, därför klagar man, för att saker och ting inte är och blir som de brukar vara, man klagar ju inte för att man inte har det bra, egentligen inte, för man har det ju bra, om man jämför med mycket och många.

... och den var det ju så, den jag kallar man, det ska ju vara jag. Att det ska vara så förbannat svårt.

Dum, dummare, mamma och jag, vi tänkte att - näe, det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så vi klädde på oss massor och gick ut i snöyran, men jodå, det finns dåliga väder, för mer klädd än vi var kunde man nog knappast bli, och när vi kom hem var vi dränkt i snö och röda som plommon av köld. Dessutom höll mamma på att sätta sig på arslet ett antal gånger under den tiden vi var ute :) 
Vi får ju helt och hållet skylla oss själva, för man kunde konstatera bara genom att kolla ut att man skulle hålla sig inne, men vi hade tråkigt och gjorde ett försök!
När vi kom hem dök vi ner i taxfree katalogen och beställde lite smörja och brillor, vilket var bra mycket trevligare insåg vi. Fanns mycket solsken i denna katalog :) 18 days left, and I like it a lot!

Snart bär det av mot 18-års kalas för Olivia!

Vi blundar - C Af U

Älskar Caroline Af Ugglas

Varför slutade vi leka med varann, varför slutade vi skratta?
Du är du och jag är fortfarande jag, så vad är det då som fattas?

Det är på minnena som vi lever,
men snart så har de suddats ut

Så vi blundar, ja vi blundar
Vi bara blundar, fast vi ser nånstans finns det,
det vi hade, som var bra
Ja, nånstans finns det kvar en plats där vi kan va
du och jag

Allt jag känner, allt jag älskar och vill se,
är de nötta bilderna med tummar på
Och jag vet, jag vet, jag vet, nån måste börja ge,
ja, börja ge för att kunna få

Och varje gång som jag försöker,
det är då det blir så fel

Så vi blundar, ja vi blundar
Vi bara blundar, men vi ser nånstans finns det,
det vi hade, som var bra
Ja, nånstans finns det kvar en plats där vi kan va,
när vi blundar

Torsdag.

Kanske är det fösta morgonen på en vecka som jag inte vaknat otroligt sur och grinig. Om det beror på att jag sov brevid mamma inatt eller om det är för att jag inte har ont i magen denna morgon vet jag inte, kanske båda delarna. Fy fan för min mage, den tar livet från mig ibland, om jag kunde få en ny vore jag väldigt tacksam.
Jag har därför struntat i att skiriva något, för att skona er från mitt humör.

Snön faller på, innan söndagen är över så ska det ha kommit några decimeter till, och det verkar ju mycket troligt när man tittar ut. Tack och lov flyr vi Sverige om 20 dagar, min kropp och själ skriker efter lite mer bekvämlighet, vilket man inte kan påstå att den känner nu, det fullkomligt väller över av täckkläder, mössor, vantar, reflexvästar och vinterkängor här hemma..... och jag blir sjukt stressad av det, av alla lager kläder man tvingas ta på sig varje dag! Det ska verkligen bli ett sant nöje att slippa se och ha på sig skiten ett tag, och istället tillbringa dagarna nästintill oklädd på en strand.

Nu är det dax för påklädning och skola.
Ha en fin dag!!


~

Den första gången jag såg på dig och kände hur du såg på mig,
då föll allting jag trott var sant, jag vet du kände likadant.
Du var så vacker då, som nåt jag aldrig kunnat nå
och hjärtat slog ett slag för var förlorad dag.

Jag gömde mig i fantasin, så rädd för vad du kunde bli,
men var gång som jag ljög för mig så såg jag sanningen i dig.
Nu står du här idag med allt jag någonsin velat ha
och hjärtat slår ett slag för var förlorad dag.

Öppna din dörr och säg att du vill ha mig här,
säg att du inom dig bär, bara kärlekens röst.
Och jag ska öppna min dörr och ge dig varje dag igen,
leva här för sanningen,
låt mig bli den som först öppnar din dörr.

Så börjar livet här till slut, vi gråter det som var förut,
så somnar vi så tätt ihop att dagen vaknar allt för fort.
För den himmel som jag nått och för allt det som jag nu förstått
ska hjärtat slå ett slag för var förlorad dag.

Måndag

Ny vecka, vilken börjar med sovmorgon plus kortdag, vilket är väldigt skönt på en måndag!
Tre veckor kvar till sportlovet, sen bär det av till Thailand veckan därpå, alltså vet jag vad jag ska göra på mitt lov.. packa, packa och åter packa, inte mycket, men klokt. Har lovat på heders att ta med så lite som bara möjligt, så jag antar att jag kommer packa i och ur ett antal gånger innnan jag kan dra igen väskan. Kostar noll och ingenting att köpa kläder där, därför är det smartast att ta med så lite som möjligt och få med sig nya saker hem istället, givetvis.

Helgen har varit skön, övervägande fint väder vilket jag är otroligt tacksam över, det går an då det är sol och inte snöar. Annars så har även jag börjat trötta på vintern nu, eller rättare sagt alla lager av kläder. Skittjatigt att behöva klä sig fyra lager bara för att gå ut och hämta posten. Så, jag är lycklig över att slippa denna påklädning för ett tag snart, sen hoppas jag inneligt att våren börjat skymta tills vi kommer hem. Dock skulle jag inte tro det, men jag hoppas i alla fall på mildare väder och mindre snö då.

Riktigt fint väder även idag, bättre än på länge ser det ut. Faktiskt så går det inte att skåda finare än när det är såhär mycket snö och solsken, denna syn toppar nog inte ens en strålande sommardag vid havet, ruskigt fint!

Nu är det påklädning och skoldax för mig.
Ha en fin dag!

Fredag

Så var det helg, igen. Veckorna verkligen springer fram, inte minst denna vecka har gått ruskigt fort. Antagligen beror det på att hela veckan bestått av väldigt korta och behagliga skoldagar, dessutom blev tisdagen hastigt och lustigt en ledig dag för mig då jag fick uppdrag att åka på en snabb tur och retur till Stockholm för att lämna/hämta bil, byta bil alltså, åt en arbetande familjen Melander. Det gjorde jag så gärna, givetvis.

Även denna dag var väldigt kort och behaglig i skolan, då det enda som stod på schemat var film - I taket lyser stjärnorna, riktigt bra och ännu sorgligare! Verkligen sevärd enligt mitt tycke.

5e februari idag, alltså Saras födelsedag, så snart bär det iväg på 21-års kalas. TUR att det är insidan som räknas måste jag säga, för herregud vad jag inte är bra på att slå in paket. Inte idag i alla fall.

Nej nu ska jag passa på att dunka lite musik medan jag är själv!

Missa inte Solsidan ikväll! :)

Mmmeh

You got a fast car, I want a ticket to anywhere.
Maybe we can make a deal, maybe together we can get somewhere.
Anyplace is better, starting from zero got nothing to lose.
Maybe we'll make something, me myself I got nothing to prove.
You got a fast car, I got a plan to get us out of here.
I been working at the convenience store, managed to save just a little bit of money.
We won't have to drive too far, just across the border and into the city.
You and I could both get jobs, finally see what it means to be living.
See my old man's got a problem, lives with a bottle that's the way it is.
He says his body's too old for working, body's too young for looking like his.
My mama went off and left him, wanted more from life than he could give.
I said somebody's got to take care of him, I quit school that's what I did,
what I did, what I did..
You got a fast car, is it fast enough so that we can fly away.
We gotta make a decision, leave tonight or live and die this way.
So remember when we're driving, driving in your car, the speed so fast felt like I was drunk, city lights lay out before us and your arm felt nice wrapped 'round my shoulder.
And I had a feeling that I belonged, and I had a feeling I could be someone, be someone, be someone. You got a fast car, we go cruising, entertain ourselves.  You still ain't got a job and I work in a market as a checkout girl.
I know things will get better, you'll find work and I'll get promoted.
We'll move out of the shelter, buy a big house and live in the suburbs.
So remember when we're driving, driving in your car, the speed so fast felt like I was drunk, city lights lay out before us and your arm felt nice wrapped 'round my shoulder.
And I had a feeling that I belonged, and I had a feeling I could be someone, be someone, be someone.
You got a fast car, I got a job pays all our bills. Stay out drinking late at the bar,
see more of your friends than you do of your kids.
I'd always hoped for better,  thought we'd be together you and me would find it.
I got no plans, I ain't going nowhere, take your fast car and keep on driving.

You got a fast car, is it fast enough so you can fly away, you gotta make a decision,
leave tonight or live and die this way.


1a februari.

Finns det något jobbigare än när man fullkomligt slänger i sig maten? Näe, och det är precis vad jag just gjort. Det blir lätt så när man hinner bli fruktansvärt hungrig innan det är dax för käk. Serveras det sedan älgfilé och tzatsiki, när man väl får mat, så är det SVÅRT att äta lugnt.

Hann bara åka till skolan idag så var det till att åka hem igen, en halv lektion skulle man kunna säga att vi hade. Då var det sovmorgon på det, började stax före 10 och var väl klar vid kvart i 11. Skönt kan tyckas, eller så kan man tycka att det var väldigt onödigt att ens åka till skolan över huvud taget idag, hade hellre sett att vi fått en hemuppgift, så hade jag kunnat sova ännu längre och tassat runt i pyamas och tofflor halva dagen istället.

Precis som jag befarade så satte min vurpa sina spår, igår särskilt så mådde min nacke mindre bra, tror aldrig jag haft ont i nacken på det viset förut... förmodligen var det detta som orsakade min sablans huvudvärk också. Idag mår huvudet bra, tack och lov, nacken mår bättre, men det käns att det varit med om tumult, hah!

Tror bestämt jag ska byta om till nattutstyrseln igen, hoppa i mina mycket små tofflor, krypa ner i soffan och se Notting Hill, igen! För den tåls verkligen att ses fler än en gång, om jag får säga mitt.

Ta en mysdag ni som kan, på måndagar behöver alla ha det lugnt skönt!

Kram

RSS 2.0